Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

No more plastic flesjes! Meld je aan als tappunt voor kraanwater en ga wegwerpplastic tegen

Door Jennifer da Graça 15 augustus 2019

Vul jij altijd netjes je dopper met kraanwater als je aan het werk bent? Goed bezig! Maar wat doe je als je aan het shoppen bent en het is leeg? Actievoerders van Publiek Water gaan de strijd tegen plastic flesjes aan en en roept ondernemers op om hun kraanwater aan te melden als tappunt.

Daar loop je dan, met je boodschappentassen in je ene hand en Dopper, Chilly of sportfles in de andere, in de volle zon bij Oude Vest. De openbare drinkwatertappunten zijn te ver lopen. Stap je dan een willekeurig restaurant of café binnen?

Sticker op het raam

Het initiatief Publiek Water wil de drempel om je fles te vullen, wegnemen. Ondernemers in wat voor vorm dan ook, kunnen zich gratis aanmelden en ontvangen een sticker om op het raam te plakken. De ondernemer komt dan als tappunt voor kraanwater op de kaart. Zo weet iedereen waar je welkom bent om je flesje of Dopper te vullen.

Hallo, Breda!

Een blik op de kaart vertelt ons dat Breda nog een beetje achterloopt. We tellen momenteel nul ondernemers die zich beschikbaar stellen. Maar hey, daar kunnen we samen verandering in brengen. Ben jij ondernemer in Breda of ken jij iemand die dit zeker leuk vindt? Wil je meedoen aan de strijd tegen wegwerpplastic? Wacht dan niet langer en meld je aan!

Lees ook:

Tip: heel Breda kan naar dit gratis festival

Dans op het strand, ontsnap uit een ME-bus, leer speechen als Obama, schud je heupen los op de muzie...
station breda bjorn burgers

Vegetarische burgers en knapperige frietjes: het station van Breda krijgt een nieuwe zaak

Fastfood, maar dan nét ietsje anders: dat is wat je kunt verwachten van de nieuwe zaak op het statio...

Belangrijk: dit betekenen die witte ribbels op de stoep

Tja, de een zal dit artikel met frustratie hebben aangeklikt, want 'Dat weten we toch al lang.' Maar...

adv.