Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker lang tafelen: kan dat straks nog wel in Breda?

Door Daphne Geelink 27 mei 2020

Een goed glas wijn, smakelijk eten en fijn gezelschap: het zijn de ingrediënten om lekker lang te tafelen in een restaurant. Heerlijk hoor, zo’n avond waarbij je niet op de tijd hoeft te letten. Maar kan dat straks nog wel in Breda? Of kunnen we voortaan bij de meeste restaurants maar een paar uur terecht?

Door de coronacrisis moesten Bredase restaurant even dicht, maar daar komt vanaf 1 juni verandering in. De meeste gaan weer open met aangepaste maatregelen. Voor sommige restaurants betekent dit werken met shifts. Je reserveert dan voor een bepaald tijdslot, van 18.00 tot 19.30 uur bijvoorbeeld. Je kunt dan niet heel de avond blijven zitten, ook al is het erg gezellig.

Shifts bij restaurants in Breda

Bobbi’s Bar is een van de restaurants die met reserveringsblokken werkt. Je dineert hier van 18.00 tot 19.55 uur of van 20.05 uur tot sluit. Ook Con Fuego geeft een begin- en eindtijd aan bij het reserveren. Wanneer je om 17.00 uur reserveert, kan het zo zijn dat je tafel maar tot 19.00 uur vrij is. Na 19.30 uur kun je wel lekker lang tafelen. Geisha Lounge werkt de gehele dag met vijf shifts. De eerste begint om 12.00 uur en de laatste om 20.00 uur. Dit doet het restaurant om ervoor te zorgen dat er niet teveel mensen tegelijk binnen zijn en omdat het personeel tijd nodig heeft om schoon te maken.

Andere restaurants

Toch zijn er ook restaurants die het anders aanpakken. Wendy Dirkx-Michielsen van Restaurant Zuyd vertelt: “Ons motto is al ruim tien jaar: ‘Restaurant Zuyd voor een culinaire avond uit!’ En daar blijven we aan vasthouden: onze gasten kunnen vanaf 2 juni genieten van een verrassingsmenu. Daarbij werken we dus niet in shifts.”

In eerste instantie zijn er bij De Veestallen geen reserveringsblokken. “Gasten kunnen een plek op het terras of in het restaurant reserveren”, aldus eigenaresse Sahila Lazrak. “Mochten we op een bepaald reserveringstijdstip veel ‘nee’ moeten verkopen, dan zullen we wel met shifts gaan werken. Ik denk dat dit vooral in het weekend voor zal komen.”

Popocatepetl laat ook van zich horen: “Mañana manaña, gasten kunnen bij ons heerlijk lang tafelen zonder beperkingen. Vooralsnog werken wij niet met shifts.” Liefdegesticht heeft dezelfde aanpak: “Onze gasten kunnen ongestoord en zonder tijdslimiet genieten van onze gerechten”, zegt Nadia Ibrahim, junior marketing manager bij Hotel Nassau.

Lang tafelen in Breda

Kunnen we nog lekker lang tafelen in Breda? Het antwoord is ja, maar je moet wel even op onderzoek uit voordat je uit eten gaat. Geen zin om op de tijd te letten? Kies dan voor een restaurant dat niet werkt met een tijdslot. Let op: je moet de komende tijd altijd reserveren wanneer je ergens wilt dineren. Bon appétit!

Lees ook:

Zoveel Bredase terrassen mogen op 1 juni weer open

We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf 1 juni kunnen we eindelijk weer genieten van een hap...

Eline maakte een toffe fotoreportage van Breda in quarantaine

Kappers zijn weer open en we kunnen binnenkort weer naar het terras: langzaamaan is er weer wat leve...
el patio

Tapas, pinchos en meer: El Patio maakt plaats voor een nieuw Spaans restaurant

El Patio Pintxos y Vinos is sinds 5 februari gesloten. Het restaurant aan de Haven is in handen van ...

Meer over

Eten & drinken

adv.