Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een kijkje in de keuken bij Patisserie Joep: ‘Alle gebakjes bedenk ik zelf’

Aangeboden door Patisserie Joep 8 juni 2020

Een van de mooie dingen aan Breda: ondernemers die de stad bruisend maken. Zo ook Patisserie Joep, die sinds drie jaar gevestigd zit op de kop van de Koninginnestraat en daarmee een prachtig plekje aan de Ginnekenweg heeft. Joep en Kelly zorgen met hun team vijf dagen per week voor de lekkerste gebakjes, kleurrijke macarons en vers desembrood. Hoog tijd om een kijkje in de keuken te nemen bij Joep.

“Van maandag tot en met zaterdag werk ik twaalf uur per dag. Ik begin om half zeven ’s ochtends en ben om half zeven in de avond weer klaar. Of ik dat heftig vind? Zeker niet, ik heb pas rust als alles af is. Voor onze eigen zaak doe ik dat graag.”

Feestweek

We noemden het al kort: Patisserie Joep bestaat drie jaar. Dat mag gevierd worden! Van dinsdag 9 juni tot en met zaterdag 13 juni is het feest bij Patisserie Joep. De hele week krijg je fijne aanbiedingen op verschillende producten uit het lekkere assortiment. Dus jij weet waar je dan moet zijn. 😉

Alles proeven

“Alles wat in de vitrine ligt aan gebak, hebben we zelf bedacht. Sommige dingen zijn natuurlijk geïnspireerd op klassiekers, maar de rest is origineel. Dat testen en creatief bezig zijn vind ik top”, vertelt Joep. En wat voor het eerst gemaakt wordt… moet getest worden! Dat beaamt Joep: “Iedereen moet alles proeven! Zo zijn we ons eigen testpanel. En als je weet hoe lekker iets is, verkoopt het ook beter.” Ook tijdens het werken gaat er regelmatig een gebakje doorheen. “Het is geen uitzondering dat we nog een eclair of gebakje nuttigen na de lunch”, zegt de patissier met een lach.

Check hieronder hoe Joep in stappen zijn beroemde fraiseurs maakt! Tekst gaat verder onder de foto’s.

Deze crumble wordt de basis van het gebakje. Foto: indebuurt Breda
Alle plaatjes krijgen een dotje glucose, zodat de gebakjes blijven plakken. Foto: indebuurt Breda
Wat poedersuiker eroverheen! Foto: indebuurt Breda
Hup, op de plaatjes. Foto: indebuurt Breda
Bolletjes erop. Foto: indebuurt Breda
En klaar is Joep! Lekker hoor. Foto: indebuurt Breda

De perfecte structuur

We kijken mee hoe Joep fraiseurs in elkaar zet. Wist je dat het maken van een klein gebakje uit de vitrine van Patisserie Joep zo’n zes tot zeven handelingen vergt? Enorm veel werk! “De uitdaging: in al ons gebak meerdere smaken, structuren en bijzonder uiterlijk verwerken. Zo blijft het altijd een verrassing om te eten én voor ons leuk om te maken.”

Van bonbon tot taart

Loop de winkel binnen en je krijgt direct honger: alles ziet er prachtig uit. “Waar ik het meest trots op ben? Dat verschilt met de dag”, geeft Joep toe. “Ik ben nogal kritisch dus ik zie al snel iets dat in mijn ogen beter kan. Soms zie ik hoe mooi de macarons de ene dag zijn en de dag erna glanzen de bonbons nét dat beetje extra. Dat maakt me blij.”

Collega Robert maakt macarons! De tekst loopt verder onder de foto’s.

Ieder toefje wordt een halve macaron. Foto: indebuurt Breda
Zie ze shinen! Foto: indebuurt Breda
Het eindresultaat. Foto: indebuurt Breda

Vaste klantenkring

“Ze zeggen altijd dat de eerste drie jaar van je eigen onderneming cruciaal zijn en ik denk dat ik kan stellen dat die zeker de goede toon voor ons hebben gezet”, zegt de trotse ondernemer. “In die korte tijd hebben we veel vaste klanten gekregen.” In de mooie zaak zit je altijd goed voor een gezellig praatje met een van de werknemers. “Die aandacht voor elkaar en de ambacht voor het vak vinden we heel belangrijk.” Ook is Joep blij met de directe omgeving. “We zitten hier met veel ondernemers en steunen elkaar waar het kan.”

Dromen

Naast die werkdagen van twaalf uur heeft Joep óók nog tijd om te dromen. “Ik zie continu kansen. Regelmatig denk ik na over het introduceren van meer hartige producten of misschien meer brood en nog wat aparte broodsoorten. Maar er is iets wat me heel leuk lijkt: een winkel openen waar we eclairs en macarons in dertig verschillende soorten verkopen. Dat zou super zijn.” Dat kunnen wij alleen maar beamen!

De tekst loopt verder onder de foto’s.

Hoe lekker is dit?! Foto: indebuurt Breda
Gevulde pralines. Foto: indebuurt Breda
Lekker! Foto: indebuurt Breda

Zomer in je bol

De zomer breekt aan. Wat betekent dat voor het assortiment van Patisserie Joep? “We gaan over van chocola en hazelnoot op wat frissere smaken en lichte kleuren. Uiteraard hebben we dat al bedacht en getest. Ik kan niet wachten tot heel Breda het proeft.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Patisserie Joep. Meer over Patisserie Joep ontdekken?

Patisserie Joep boodschappen

Gesloten08:30 - 18:00

Koninginnestraat 1, Breda

Bekijk meer:boodschappen

adv.