Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ga toch bakken! Het recept voor dé ultieme chocoladetaart van Bredase chef-kok Sander

Door Jennifer da Graça 22 december 2020

Heb jij wat tijd over en besteed jij vrije uurtjes graag in de keuken? Goed nieuws, want we hebben weer een lekker recept voor je. Vandaag mag je aan de slag met de ultieme chocoladetaart van Bredase chef-kok Sander, die regelmatig met ons zijn favoriete gerechten deelt. 

Goed nieuws: deze taart is goed voor 16 porties. Hier kun je lange tijd van genieten dus (en we kijken je ook niet raar aan als het wél in een dag op is 😉 ). Sander vertelt over de taart: “Deze blijft extreem smeuïg, omdat je het op lage temperatuur au bain-marie afbakt.” Klinkt goed!

Dit heb je nodig

  • Een taartvorm met een diameter van 24 centimeter
  • 340 gram pure chocolade 70% in callets (druppels)
  • 225 gram boter
  • 100 milliliter water
  • vijf eieren
  • 210 gram suiker

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Unsplash

Let’s get down to work!

Heb je alles in de aanslag? Dan gaan we beginnen!

  • Bekleed de taartvorm met bakpapier
  • Smelt de boter en chocolade au bain-marie
  • Klop de eieren luchtig samen met 70 gram van je suiker
  • Kook het water samen met de overige suiker tot een lichte siroop
  • Giet de siroop bij de gesmolten chocola
  • Voeg dit geheel van chocola en siroop toe aan de eieren en klop dit met een keukenmachine of mixer tot een samenhangend geheel
  • En nu wordt het leuk: plaats je taartvorm in – jawel – een ovenschaal!
  • Giet het beslag in de vorm
  • Schenk heet water in de ovenschaal, zodat de vorm voor ongeveer driekwart onder water staat
  • Bak de taart af in een oven van 120 graden Celsius, zo’n vijftig minuten lang
  • Haal je creatie na de vijftig minuten uit de oven, maar wacht met eruit halen tot het water afgekoeld is
  • Snijd een (of meerdere) stukje(s) af, bestrooi eventueel met wat poedersuiker. Enjoy!

Lees ook:

Sander komt als chef-kok bij jou thuis koken: ‘Tijdens het werk zie ik mezelf als kameleon’

Als 15-jarige droomde hij van een eigen brommer. Om die te bekostigen, belandde hij in de spoelkeuke...

Recept van Bredase chef-kok Sander: dé manier om lekkere asperges te bereiden

Nog heel even en het is weer aspergetijd! Ben jij fan van het witte goud? Toevallig zijn asperges oo...

Recept van Maartje: chocoladebites mét pindakaas en Oreo

Nu we in het weekend niet in de kroeg belanden of in de stad lunchen, hebben we nog meer tijd om in ...

adv.