Ga toch bakken! Het recept voor dé ultieme chocoladetaart van Bredase chef-kok Sander
Heb jij wat tijd over en besteed jij vrije uurtjes graag in de keuken? Goed nieuws, want we hebben weer een lekker recept voor je. Vandaag mag je aan de slag met de ultieme chocoladetaart van Bredase chef-kok Sander, die regelmatig met ons zijn favoriete gerechten deelt.
Goed nieuws: deze taart is goed voor 16 porties. Hier kun je lange tijd van genieten dus (en we kijken je ook niet raar aan als het wél in een dag op is 😉 ). Sander vertelt over de taart: “Deze blijft extreem smeuïg, omdat je het op lage temperatuur au bain-marie afbakt.” Klinkt goed!
Dit heb je nodig
- Een taartvorm met een diameter van 24 centimeter
- 340 gram pure chocolade 70% in callets (druppels)
- 225 gram boter
- 100 milliliter water
- vijf eieren
- 210 gram suiker
Tekst gaat verder onder de foto.

Let’s get down to work!
Heb je alles in de aanslag? Dan gaan we beginnen!
- Bekleed de taartvorm met bakpapier
- Smelt de boter en chocolade au bain-marie
- Klop de eieren luchtig samen met 70 gram van je suiker
- Kook het water samen met de overige suiker tot een lichte siroop
- Giet de siroop bij de gesmolten chocola
- Voeg dit geheel van chocola en siroop toe aan de eieren en klop dit met een keukenmachine of mixer tot een samenhangend geheel
- En nu wordt het leuk: plaats je taartvorm in – jawel – een ovenschaal!
- Giet het beslag in de vorm
- Schenk heet water in de ovenschaal, zodat de vorm voor ongeveer driekwart onder water staat
- Bak de taart af in een oven van 120 graden Celsius, zo’n vijftig minuten lang
- Haal je creatie na de vijftig minuten uit de oven, maar wacht met eruit halen tot het water afgekoeld is
- Snijd een (of meerdere) stukje(s) af, bestrooi eventueel met wat poedersuiker. Enjoy!
Lees ook:
Meer uit deze categorie
adv.