Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Herken jij jezelf hierin? 5 x deze types kom je tegen op het terras in Breda

Door Jennifer da Graça 24 juli 2019

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: het is zomer! Je strijkt vast regelmatig neer op een van de mooiste plekjes van Breda. De Havermarkt, de Grote Markt, de Haven of juist iets compleet anders: heerlijk om af te koelen met een drankje.

Maar – eerlijk is eerlijk – niet aan elk tafeltje op het terras is het op en top gezelligheid. Herken jij deze vijf types op het terras in Breda?

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Te lang blijven zitten

Je kent het wel: de plekjes met de perfecte balans tussen zon en schaduw zijn als eerst bezet. Midden op het terras zijn ook altijd een paar plekjes waar je vol in de brandende zon zit. En daar zitten de echte hardcore zonaanbidders.

Als je laat op de dag bij een terrasje aanschuift, herken je dit kliekje meteen. Rood aangelopen gezicht met een witte zonnebrillenafdruk, roodverbrande schouders en bezwete kapsels. Je kunt ook zien dat dit groepje lekker lang is blijven zitten, omdat ze voor het gemak hun sandalen hebben uitgeschopt onder de tafel en een boekje erbij hebben gepakt.

De wisseltruc

De horror van iedereen die ooit in de horeca heeft gewerkt: terrasbezoekers die telkens onaangekondigd van plekje wisselen. ”Willen we zon?” ”Willen we anders hier zitten, dan kunnen we lekker over het water kijken?” ”Nee hier zitten te veel beesten, daar is een plekje vrij. Kom.”

Deze mensen maken een heuse expeditie van het zoeken naar het perfecte plekje. En het personeel mag elke keer weer een ‘Waar is Wally?’ spelen wanneer er drankjes zijn besteld.

Veel te openhartig

Herken je dat? Zit je op het terras gezellig bij te kletsen, vang je ineens iets op van het gesprek aan het tafeltje naast je. Sommige mensen hechten niet zoveel waarde aan hun privacy en voeren de meest dramatische gesprekken in het openbaar.

Zo vang je ineens iets op als “het werkt niet meer tussen ons”, “je had toch beter geen affaire met de buurman kunnen beginnen” of: “WAT, MET MIJN BROER?!” Aai, ongemakkelijk. Zeker als de serveerster nog even onderbreekt om te vragen of alles naar wens is.

Niets meer te zeggen

In tegenstelling tot de veel te openhartige terrasbezoekers, zijn er ook tafelgenoten die helemaal niets met elkaar te bespreken hebben. Ze staren een beetje zombie-achtig voor zich uit, plakken vast aan hun telefoonscherm of beginnen uit bittere ellende een krampachtig gesprek met de tafel naast hun of met het personeel.

De luchtalarmen

Als je voor je rust naar de Bredase terrassen komt, kun je beter zorgen dat je deze categorie mensen vermijdt. De luchtalarmen is een groep terrasbezoekers die – onder invloed van de nodige drankjes – veel te luidruchtig is en zodoende alle andere terrasbezoekers de kans op een gesprek ontneemt.

Eens in de zoveel tijd gaat het alarm af, dan wordt er iets grappigs gezegd waarop luidkeels wordt gelachen en gegild. Je kunt je timer erop instellen. Fun, fun, fun!

Lees ook:

testbeeld

binnenkijken-bij-marly-breda-13

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.