Recept van Maartje: chocoladebites mét pindakaas en Oreo
Nu we in het weekend niet in de kroeg belanden of in de stad lunchen, hebben we nog meer tijd om in de keuken te staan. Daarom vroegen wij sport- en voedingsdeskundige Maartje om wat inspiratie. Geef toe: deze chocoladebites met pindakaas en Oreo zien er wel heel lekker uit, hè?
De Bredase Maartje deelt op haar blog onder andere plantaardige recepten. Ja, dit recept is dus helemaal vegan! “Vandaag een recept dat net wat minder gezond is dan je normaal van me gewend bent, maar geloof me, dit is het zo waard”, vertelt ze. Een knapperige bodem van Oreo, een stevige laag pindakaas en een romige laag chocolade on top. Mmm, laten we maar snel beginnen!
Dit heb je nodig:
Voor de bodem van Oreo:
- 2 pakken Oreo’s à 154 gram per pak
- 40 gram kokosolie
Voor de pindakaasvulling:
- 65 gram kokosolie
- 4 el agave siroop
- 500 gram pindakaas (Maartje gebruikt pindakaas met stukjes pinda)
- Snuf zout
Voor de chocoladetopping:
- 100 gram pure chocolade
- 2 el kokosolie
- 4 el kokosmelk
- 1 el pindakaas
- 40 gram ongezouten pinda’s
- grof zeezout of himalayazout
Tekst loopt door onder foto.

Zo maak je het
- Begin bij de bodem.
- Verkruimel de Oreo-koekjes door ze in een Ziploc bag te doen en erop te slaan met een deegroller. Je kunt ze ook vermalen in een keukenmachine.
- Smelt de kokosolie en roer dit door de koekkruimels.
- Doe de boden in een vierkante vorm (Maartje gebruikte een grote brownievorm).
- Zet de bodem in de diepvries terwijl je de vulling maakt. Hierdoor zal de kokosolie weer stollen en de bodem hard worden.
- Smelt de kokosolie voor de vulling.
- Doe dit samen met de andere ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine en zorg dat alles goed mixt. De kokosolie moet goed door de pindakaas zijn verdeeld. Je kunt het ook mixen met een vork.
- Haal de bakvorm uit de diepvries en schep hier het pindakaasmengsel in.
- Zet de bakvorm terug in de diepvries.
- Smelt de chocolade in een pannetje of au bain marie.
- Roer hier de kokosolie door, deze zal vanzelf smelten.
- Roer ook de kokosmelk en de pindakaas door het mengsel.
- Pak de bakvorm weer uit de vriezer en stort de chocolade hier overheen.
- Verdeel de pinda’s over de chocolade en maak het af met het grove zout.
- Zet de vorm nu nog 45 minuten in de diepvries of voor minimaal twee uur in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.
- Snij in ongeveer twintig stukjes en bewaar in de koelkast.
Is het gelukt?
En? Heb je ze gemaakt en belangrijker nog: geproefd? Wij zijn benieuwd naar jouw eindresultaat, dus deel het vooral met ons en laat weten wat je ervan vond. Meer vegan recepten vind je op Maartjes blog en je kunt haar natuurlijk ook altijd volgen op Instagram.
Lees ook:
Meer over
Eten & drinkenMeer uit deze categorie
adv.