Eten bij Beers & Barrels: dit vonden we ervan

Aangeboden door Beers & Barrels 26 juni 2019

Denk jij bij Beers & Barrels direct aan grote stukken vlees en tanks met bier? Dan zit je helemaal goed! MAAR: wist je dat ze hier ook veel fijne out-of-the-box gerechten en dito drankjes serveren? De nieuwe kaart is gelanceerd, dus tijd om langs te gaan! Wij namen de proef op de som en lieten ons verrassen door de chef.

Gewapend met een paraplu lopen we door de stromende regen naar binnen. Ik ben hier voor het eerst, maar mijn compagnon kent hier de weg al aardig goed. Leuk contrast dus! Benieuwd hoe het diner ons gaat bevallen? Lees dan verder!

Fijne (alcoholvrije) biertjes

Mijn tafelgenote begint de avond met een lekkere Dutch Bargain. Vanwege het barre weer ben ik met de auto, maar blijkbaar valt mijn avond daardoor niet écht in het water. Voor ik het weet nip ik namelijk aan een Leffe Blond 0,0%. Hoe chill is dat? Wat ons betreft: proost!

Foto: indebuurt Breda

Lekker zoet

Laten we beginnen! Gastheer Gijs brengt ons het voorgerecht: de blooming onion en chicken & waffles. Verrassend, dat vinden we leuk! Vooral de ui lijkt gemaakt voor de culinaire avonturier: je ziet letterlijk een grote, gepaneerde, bolle ui, ingesneden als bloem. Zoiets hebben we allebei nog nooit op. We besluiten de ui doormidden te snijden en ontdekken dat deze zelfs tot in het midden is gevuld met smaakvolle kruiden en cajunmayonaise. Smakelijk hapje zo!

Ook de chicken & waffles trekt onze aandacht. Gijs vertelt ons dat hier normaal nog wat plakjes cheddar over horen te liggen, maar dat deze helaas op zijn. Jammer! Toch durven we het avontuur ook aan zonder die kaas. Het gerecht is precies zoals de naam, met als grote toevoeging: bacon! De kip is gefrituurd en lekker mals, de bacon crispy en de wafel lekker zoet mét siroop. Aparte combi, maar we snappen zeker dat mensen hier gek op zijn.

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Fruitige verkoeling

Bijna tijd voor het hoofdgerecht! Maar eerst iets dat minstens zo belangrijk is bij Beers & Barrels: een bijpassend drankje. De bodems van onze mooie glazen zijn bereikt, dus komt Gijs langs met een nieuwe suggestie.

Mij wordt een alcoholvrije Shirley Temple toegeschoven, terwijl mijn gezelschap blij naar haar vrolijk gekleurde blik bier kijkt. Volgens Gijs hoort de cocktail normaal met kersen te zijn in plaats van bessen, maar dat mag de pret niet drukken. De smaak is minstens even goed! Het vrolijke biertje – een DAVO Surf Ale  – is lekker fris met een klein zuurtje, hoor ik vanaf de andere kant van de tafel.

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Kreeft, parelcouscous en een sappige burger

Het hoofdgerecht is ready to go en we snuiven de geuren op. Een fancy Surf & Turf-bowl en Tripping Truffle Burger vervullen de ruimte op onze tafel. We zijn beiden benieuwd naar de gerechten, dus tijd voor tactisch overleg: ieder de helft van elk? Strak plan.

Ik plant mijn mes in de burger met Black Angus-vlees. Het vlees heeft een rokerige smaak en dat matcht wel lekker met de truffelmayo. Is een burger wel écht een burger zonder kaas? Don’t think so! De gesmolten Emmentaler is wat mij betreft dus een goede toevoeging, net zoals de little gem-sla, tomaat en – vermoedelijk – gedroogde ham.

Tegenover mij wordt gretig in de kreeft gesneden, welke is omringd door pulled chicken, parelcouscous en zowaar mango. De kreeft is naturel, terwijl de kip overgoten lijkt te zijn met een BBQ-sausje. De couscous is lekker zacht en vormt daarmee een fijn bedje voor alle ingrediënten van deze bowl.

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Van alles een hapje

Wat te doen als je de dessertkaart bekijkt en écht geen keuze kunt maken? Dan kies je gewoon alles, toch? En dat wordt ons wel heel makkelijk gemaakt, want het Dessert to Die For bevat van alles wat. Toegegeven: we zitten al erg vol door het voor- en hoofdgerecht, maar willen toch ook het dessert niet missen. Dat geven we aan en al gauw komt een toetje van iets kleinere portie onze kant op.

Wat er allemaal bij zit? Een stukje chocoladetaart, sundae ijs met chocoladesaus, worteltaart, mango cheesecake, stukjes gebroken koek, slagroom… We kunnen nog wel even doorgaan. Dit is echt dé afsluiter van je etentje bij Beers & Barrels!

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Buikjes vol

Goed, we verlaten bijna rollend Beers & Barrels weer. We zijn positief gestemd door de verschillende gerechten die we hebben geproefd. De nieuwe kaart is erg gevarieerd. Zelfs mijn doorgewinterde tafelgenote werd verrast door de combinaties op onze tafel. Zouden we hier onze date, vrienden of collega’s mee naartoe nemen? Zeker! Zelfs met kritische familieleden durven we de uitdaging wel aan te gaan. Kortom: die nieuwe kaart van Beers & Barrels is een toppertje.

Winnen!

Deze winactie is helaas gesloten. Niet gewonnen? Maak je geen zorgen, er komen meer toffe winacties aan. Vergeet je vooral niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van onze winacties.

Beers & Barrels Breda

Op Meat Monday eet je bij Beers & Barrels het beste vlees voor een prikkie

Maandag niet je favoriete dag van de week? Wel als je naar Beers & Barrels gaat! Daar eet je op maan...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Beers & Barrels. Meer over Beers & Barrels ontdekken?

Beers & Barrels restaurants en horeca

Nu gesloten15:00 - 01:00

Ceresstraat 15 A1, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.