Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er zijn dit jaar minder foodtruckfestivals in Breda en dit is waarom

Door Jennifer da Graça 26 mei 2019

De laatste jaren poppen er foodtruckfestivals uit de grond als paddestoelen en dat vinden we niet zo gek. Iedereen houdt ervan om lekkere hapjes op te peuzelen in de buitenlucht. Toch zijn er in 2019 minder van deze festivals te vinden dan voorheen. Hoe zit dat?

Een lekker sateetje of bakje zoete aardappelfriet verorberen met vrienden aan een statafel is leuk, maar op dergelijke festivals vaak ook relatief duur. In ieder geval duurder dan het zelf maken of een bezoekje aan de frietboer uit de straat. Is het geld dat je uitgeeft op zo’n festival het dan wel waard?

Is het een hype?

Vorig jaar zocht BN DeStem uit waar het succes van foodtruckfestivals vandaan kwam. Dit zit hem in de combinatie van meerdere topfactoren: het is een uitje voor het hele gezin, er is eten, leuke muziek en met een beetje geluk ook nog een zonnetje. Die zon is hierbij een belangrijke factor. Is de zon weg, dan komen er minder bezoekers. Om zich hiertegen in te dekken, vragen de foodtruck-eigenaren een iets hogere prijs. Slim, maar niet altijd handig: veel bezoekers bestempelen dergelijke festivals als ‘duur’.

Waar voorheen op ieder festival een frietkraam stond, is dit nu uitgebouwd naar een breed scala aan diverse trucks met snacks van over de hele wereld. Het is ineens zó populair, dat het als een hype bestempeld kan worden. Is de hype aan het afnemen?

Deze festivals staan op de planning

BredaVandaag onderzocht wat de plannen zijn van de festivals die vorig jaar in Breda plaatsvonden. Komen ze in 2019 terug, blijven ze weg of veranderen ze van aanpak?

  • Groot én bekend festival Lepeltje Lepeltje zorgde in het Wilhelminapark voor een weekend vol gezelligheid en lekker eten. Toch heeft de organisatie besloten om in 2019 niet terug te keren naar onze stad. We vroegen de organisatie om een reden en zij zeiden: “Helaas past Lepeltje Lepeltje Breda niet meer in onze agenda.” Jammer!
  • Bumperkluiven komt terug! Sterker nog, in 2019 kunnen we zelfs een dagje langer bumperkluiven. Dankzij het lange pinksterweekend valt dit festival extra gunstig. Van 7 tot en met 10 juni ben je welkom aan het veld bij de Witte de Withweg.
  • Eeterij op Wielen is dit jaar nog onzeker. De kans bestaat dat dit foodtruckfestival eind september de wagens uit de kast haalt om Breda alsnog op een gezellig weekend te trakteren.
  • Het Nolens Festival is omgedoopt naar het Nolens Cultuur Festival. Zoals de nieuwe naam al doet vermoeden, krijgt cultuur een eigen plekje op dit foodtruckfestival in Breda. Op 29 juni staat wat te eten, wat te drinken en veel cultuur voor je klaar aan het Mgr. Nolensplein!

Genieten!

Het zou inderdaad kunnen dat de hype rondom foodtruckfestivals wat minder wordt. Of misschien vinden sommige bezoekers het eten toch net wat te duur. Hoe dan ook, we zijn alsnog blij met de edities die dit jaar wél onze mooie stad overnemen. Dat wordt genieten!

adv.