Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De lekkerste saus ooit? Wij proberen (met gevaar voor eigen leven) de Nondeju-saus

Aangeboden door Geert Kip 26 augustus 2019

Wat is mooier dan fijne Bredase samenwerkingen? Precies: heel weinig. Geert Frijters van Geert Kip en Jeroen de Bont van Dokter Worst doen dat heel goed. Jeroen maakt die héle pittige saus, je weet wel: de Nondeju-saus. Geert verkoopt die in de winkel, samen met zijn overheerlijke kip en kruiden. Maar hoe smaakt die nondeju hete saus eigenlijk?

“Ik had niet verwacht dat het storm zou lopen op de Nondeju-saus, maar de eerste doos was binnen een mum van tijd uitverkocht!”, vertelt Geert. “Mensen zijn er verzot op. Als ze bij mij in de winkel staan, nemen ze meteen een fles mee voor bij de barbecue.”

Nondeju heet!

De pittige saus van Dokter Worst is voor de echte durfals: rokerig, spannend en bovenal pittig! Jeroen vertelt: “Veel van m’n klanten vinden het heerlijk. Ze eten het op hun tosti of mengen het met mayonaise en ketchup voor een minder hete variant.”

Tekst gaat verder onder de foto.

De saus koop je in grote én kleine flesjes. Foto: indebuurt Breda

Proefkonijnen

Wij – Daphne en Jennifer – kunnen natuurlijk niet over deze saus schrijven zonder te weten hoe het smaakt. Tijd om de proef op de som te nemen! Beiden nemen we een minuscuul schepje saus en smeren dit uit over een stukje kroepoek. Met gevaar voor eigen leven nemen we een hap. Ik voel m’n gezicht een beetje rood worden en ook Daphne geeft aan het toch wel pittig te vinden. De smaak is intens, anders dan sambal en door het smokerige tintje perfect voor bij een barbecue.

“Die rokerige smaak komt doordat ik de pepers en paprika’s eerst rooster voor ik ze in de saus verwerk”, laat Jeroen weten. “Dat zorgt voor die bijzondere smaaksensatie.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Greet bedekt haar broodje met een flinke dot Nondeju-saus. Foto: indebuurt Breda

Zwaar geschut

Goed, dat wij de saus een beetje (té) pittig vinden, ligt misschien gewoon aan ons. Daarom is het tijd om zwaarder geschut in te zetten: Jennifers Indische oma lepelt met gemak een pot sambal leeg, dus dit moet ook wel lukken, toch? Tijdens een middag borrelen belegt oma Greet een stukje stokbrood met wat sla. Daarna gaat er een grote scheut Nondeju-saus overheen.

Na de eerste hap: “Pittig, maar ik hoef niet te blussen met water hoor!” Voor we het weten is het broodje op en de saus goedgekeurd. “Lijkt me ook lekker bij een hamburger of als aanvulling op de nasi goreng of bamisoep.” Dat flesje Nondeju-saus krijgen we niet meer terug…

Lees ook:

Geert Kip gerechten

5 x dit zijn de populairste gerechten van Geert Kip

Je kunt bij Geert Kip écht alles kopen: van gegrilde kippetjes tot het geheime Geert Kipgerecht. Dez...
Geert Kip

Het geheim van de kippetjes van Geert: aandacht, liefde en een verrekt goede grill

Een echte vakman: Geert Frijters (55) van Geert Kip. Hij zit al meer dan veertig jaar in het vak en ...

Zo smaakt dé specialiteit van Geert Kip

Fijn met de beentjes omhoog, Netflix aan en een lekker hapje eten. Wie wilt dat nu niet? Als je zin ...


Meer over Geert Kip ontdekken?

Geert Kip

slagers

Vandaag gesloten

Nieuwe Haagdijk 34, Breda

Bekijk meer:slagers

adv.