Feest bij zeven restaurants in Breda! Deze culinaire toppers staan in de prestigieuze restaurantgids Gault & Millau 2022. Dit onafhankelijke magazine tipt de beste restaurants in Nederland.
Gault & Millau is te vergelijken met de Michelingids. Restaurants worden in dit tijdschrift bekroond met koksmutsen in plaats van sterren. Hoe meer, hoe beter. In totaal zijn er twintig punten te behalen. Drie koksmutsen houdt in dat Gault & Millau 2022 een restaurant voortreffelijk vindt. De Bredase restaurants in deze lijst kregen een koksmuts.
Wolfslaar
Restaurant Wolfslaar kreeg de meeste punten van Gault & Millau. De Bredase sterrenzaak wist zestien punten en drie koksmutsen te behalen. Dat is niet zo gek: het is het enige restaurant in Breda dat een Michelinster op zak heeft.
Chef Niels en gastheer Bono namen begin 2020 Salon de Provence aan de Ginnekenweg over. Op de website van Gault & Millau valt te lezen dat ‘de mate van gastvrijheid, aandacht voor de gasten, de kwaliteit van het eten en de wijn zeer hoog is’. Het restaurant krijgt veertien punten en twee koksmutsen.
Bono van Veelen (links) en Niels van Kooten. Foto: indebuurt Breda
“Barlucca bestaat inmiddels tien jaar en is in die periode met zijn waarachtig aanbod aan Italiaanse gerechten en wijnen een vaste waarde geworden in hartje Breda”, aldus Gault & Millau. Barlucca krijgt dertien punten en een koksmuts. De ‘heerlijke keuze aan antipasti’ en ‘een goed aanbod aan vegetarische alternatieven’ komen aan bod.
Restaurant Chocolat zit aan de Torenstraat en is volgens Gault & Millau ook een van de beste restaurants in Breda. De chef-kok combineert de internationale keuken met Franse en Oosterse invloeden. De zaak krijgt dertien punten en een koksmuts.
Gault & Millau geeft Liefdegesticht dertien punten en een koksmuts. Het restaurant is een verlengde van Hotel Nassau en zit in een voormalig klooster. De combinatie van filet, rouleau en stoofvlees van parelhoen gegarneerd met knolselderij, groene asperges en truffeljus vormen volgens de restaurantgids een perfect geheel.
Porta Sud is een nieuwkomer in de lijst met dertien punten en een koksmuts. “De equipe bereidt in een open keuken heerlijke Italiaanse lekkernijen met een moderne twist en kiest af en toe voor verrassende combinaties”, aldus Gault & Millau. “De enthousiaste sommelier maakt goede wijn-spijs combinaties en vertelt vol passie over zijn vak.”
Ook Ruitersbosch wist een koksmuts in de wacht te slepen. Het restaurant zit aan de Doctor Batenburglaan, aan de rand van het Mastbos. Je kunt hier terecht voor een lunch, diner of borrel. Volgens Gault & Millau moet je hier zeker eens langs.