Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Breda is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Door Jennifer da Graça 13 januari 2020

Een nieuwe koffiezaak in de Ginnekenweg, even langs het gloednieuwe restaurant in het centrum: kan je alle hotspots in Breda stiekem niet meer bijhouden, ondanks onze hotspotmeldingen? Dat is helemaal niet zo gek, want in de afgelopen acht jaar is het aantal eet- en drinkgelegenheden flink gestegen.

In heel Nederland is het aantal zaken met 16 procent gestegen. Even concreet: dat zijn bijna zesduizend horecazaken. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Datlinq die LocalFocus heeft geanalyseerd.

Social dining erg populair

Koffietentjes, gezonde to-go zaken en afhaal-/bezorgrestaurants zijn hot and happening. Maar verreweg het meest populair in het horecalandschap: social dining. Eén derde van alle restaurants hanteert dit concept. Ondernemers zien geen brood meer in een ouderwetse kroeg, het aantal cafés in ons land is gedaald met 18 procent tot zo’n 6.100.

Steeds meer horecazaken in Breda

Dat is landelijk, maar hoe zit dat in Breda? Zo zit de vork in de steel: in 2012 telde Breda zo’n 465 horecazaken. Nu acht jaar later staat de teller op 659, een groei van 18% Je hoort het al: ze (onder)nemen het ervan.

Populaire locaties

Hoewel wij dit volkomen logisch zouden vinden, is Breda niet de meest gewilde plek om een eet- en/of afhaalgelegenheid te beginnen. Die eer – met bijna 4.500 vestigingen – gaat naar Amsterdam. Andere uitschieters zijn Almere (+44 procent), Utrecht (38+ procent) en Eindhoven (37+procent).

Neem hier een kijkje van het horecalandschap:

Lees ook:

kamu

5 x zaken in Breda waar je glutenvrij kunt eten

Het aanbod van plekjes om te eten wordt groter en groter in ons stadje. Van healthy tot vette hap; j...
hotel mastbosch

Schatkist met geld in Haagse Beemden? 3 x deze verhalen over Breda zijn een mythe

Als trotse Bredanaar houd je van je stad, maar tijd om alle geschiedenisboeken door te spitten heb j...

Het verhaal achter de enige berg in ons platte Breda

Nederland is doorgaans zo plat als een dubbeltje en ook in Breda zul je niet snel bergen of heuvels ...

adv.