Bodine en Thom over hun foodmagazine: ‘Wij laten mensen eens wat anders proberen’

Bodine en Thom. Deze foto is gemaakt in december 2019. Foto: indebuurt Breda

Een nieuw magazine over horeca, door Bredanaars en voor Bredanaars. Het idee ontstond bij Bodine van de Looij (24) aan de keukentafel van haar ouders. Een magazine om te proeven bij lokale restaurants, welke allemaal bijdragen aan de identiteit van de stad. Samen met haar compagnon en tevens beste vriend Thom van den Bossche (25) is ze hard op weg de eerste editie uit te geven.

“Vraag een Bredanaar waar hij of zij het liefst gaat eten en je komt altijd uit op een top vijf”, zegt Bodine. “Je weet wat je daar krijgt en durft vaak niet iets nieuws te proberen. Daar haken Thom en ik op in.” Dankzij ons magazine Local Taste krijg je proeverijtjes bij wel tien Bredase restaurants. “We lichten dertig restaurants uit en bij aankoop van het magazine krijg je tien Taste-Coins. Daarmee kun je een hapje eten bij die restaurants. Zo leer je weer meer horeca in onze gemeente kennen”, vertelt Thom.

Local Taste-tijd

Het duo zit tegenover ons aan tafel op de redactie. Het enthousiasme straalt van hun gezicht. “Op dinsdag en donderdag is het Local Taste-tijd. We werken nu allebei nog ernaast, maar op deze vaste dagen zijn we druk bezig met fotoshoots, gesprekken met ondernemers en de vormgeving van de glossy“, begint Bodine haar verhaal.

Tekst gaat verder onder de foto.

De Taste-Coins waarmee je bij de dertig restaurants een proeverijtje krijgt. Foto: indebuurt Breda

De eerste editie in maart

De eerste editie van Local Taste – die focust op de lente en zomer – ligt vanaf maart 2020 in de schappen. “Je koopt het bij Bredase, lokale ondernemers. De cadeaushop van Frontaal, bij de keuken van Dok19, in De Nieuwe Winkel, De Compagnie en Sunshine Lounge. Dat past wel bij ons concept.” Het magazine krijgt volgens de twee een professionele look. “We werken samen met een vaste fotograaf, Mister Motel, en zorgen voor een mooie huisstijl en vormgeving. We pakken het meteen goed aan”, vertelt Bodine.

Een doorsnee van de Bredase horeca

Blader door Local Taste en je zult verschillende restaurants en andere horecagelegenheden tegenkomen. “We hebben écht van alles wat”, zegt Bodine. “Van chic tot eetcafé. Bij de ene plek nemen ze je jas aan, bij de andere leg je je jas gewoon over de kruk waar je op gaat zitten.” Het vinden van deelnemende restaurants ging de vrienden sneller af dan verwacht. “We dachten misschien moeite te hebben om dertig plekken te vullen. Maar binnen korte tijd zaten we vol en konden we zelfs niet iedereen erin zetten”, laat Thom weten. Welke restaurants meedoen? Vanaf januari onthullen Thom en Bodine op social media welke ondernemers van de partij zijn.

Persoonlijke touch

Hoewel Bodine opgroeide in een horecafamilie en een achtergrond heeft in ondernemerschap, marketing en vormgeving, is Thom weer van hele andere markten thuis. “Jarenlang werkte ik aan de Zeeuwse kust in de horeca. Voornamelijk in de keuken. Maar nu ben ik al jaren bezig als ZZP’er in de zorg.” Naar eigen zeggen merken de ondernemers dat ze steeds minder tijd hebben voor hun vaste baan. “Langzaam verschuiven de uren. We doen dan ook alles zelf, dat vinden we belangrijk. Zo gaan we ook zelf flyeren, misschien met vrienden. Dat moet persoonlijk blijven.”

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Voor de fanatiekelingen: een wandelroute van 13 km langs de Blind Walls”

Voor de fanatiekelingen: een wandelroute van 13 km langs de Blind Walls

Ga naar “Getipt! Een culturele wandeling door de binnenstad van Breda”

Getipt! Een culturele wandeling door de binnenstad van Breda

Ga naar “Tip van Anke: een wandelroute van 5 km langs de Bavelsche Leij”

Tip van Anke: een wandelroute van 5 km langs de Bavelsche Leij

wandelroute

In onze gids

Ga naar “The Fat Italian”

The Fat Italian

  • Reigerstraat 24
  • Italiaanse restaurants
  • 09:00 - 18:00

Nu geopend

Ga naar “Bij Snoek”

Bij Snoek

  • Zwarte Dijk 2
  • IJssalons
  • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Spareribs Palace”

Spareribs Palace

  • Planciusplein 39
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “click & collect”

click & collect

  • Action
  • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “1 kg gebraden spareribs voor € 8,95”

1 kg gebraden spareribs voor € 8,95

  • Geert Kip
  • Geldig t/m 31 maart 2021
Ga naar “Alle A-merk gekoelde vleesvervangers van € 5,38 voor € 2,69”

Alle A-merk gekoelde vleesvervangers van € 5,38 voor € 2,69

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Verstegen kruiden en specerijen van € 4,38 voor € 2,19”

Verstegen kruiden en specerijen van € 4,38 voor € 2,19

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Alle A-merk gekoelde plantaardige alternatieven voor kaas en zuivel van € 4,18 voor € 2,09”

Alle A-merk gekoelde plantaardige alternatieven voor kaas en zuivel van € 4,18 voor € 2,09

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 14 maart 2021

Vacatures

Ga naar “Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige SPV | Ouderenzorg | 2.800 – 4.200”

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige SPV | Ouderenzorg | 2.800 – 4.200

  • WR.nl Solliciteren
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Halt-medewerker – Halt Zeeland – West-Brabant”

Halt-medewerker – Halt Zeeland – West-Brabant

  • Halt Zeeland - West-Brabant
  • Fulltime
Ga naar “Vaccinateur – GGD Breda #COVID19”

Vaccinateur – GGD Breda #COVID19

  • Maandag
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “customer service medewerker”

customer service medewerker

  • WerkTalent
  • Fulltime
Ga naar “Parttime financieel medewerker in Breda”

Parttime financieel medewerker in Breda

  • Timing Uitzendteam
  • Parttime