Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zomervakantie! 7 x leuke uitjes in de regio

Door Daphne Geelink 25 juli 2020

Het is zomervakantie en dat is voor velen een tijd om leuke dingen te doen. Heb je zin om iets te ondernemen in de omgeving? Je vindt hier zeven tips die jouw vakantie in Brabant nét een beetje leuker maken. Waar ga jij als eerst naartoe?

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Varen over de singels van Breda

Foto: Janine Klappert

Niets is fijner dan op een mooie zomerdag over de singels van Breda varen. Een biertje in je ene hand, wat goede snacks in de andere en een muziekje op de achtergrond maken je dag compleet. Goed gezelschap mag ook niet ontbreken! Er zijn verschillende verhuurbedrijven in Breda waar je voor een paar uur een boot kunt huren, zoals Bootje Varen Breda of BeleefBreda.


Meer over Bootje Varen Breda ontdekken?

Bootje Varen Breda entertainment

Gesloten09:00 - 21:00

Haven 12, Breda

Bekijk meer:entertainment

Meer over BeleefBreda ontdekken?

BeleefBreda entertainment

Gesloten10:00 - 17:00

't Sas 8, Breda

Bekijk meer:entertainment

Stadsoase De Zomertuin in Eindhoven

Foto: Bea Stravers

Oké, de zee is misschien iets verder weg, maar ook in Brabant kun je gewoon naar het strand. Bijvoorbeeld bij De Zomertuin in Eindhoven. De stadsoase zit verscholen achter alle hectiek van het centrum, op het Campinaterrein. Bedekt onder een laag strandzand, kun je deze hele zomer lang genieten van de pop-upstadsoase. Hier kun je lekker eten, terwijl je met je vrienden in de zon chilt onder het genot van (speciaal)biertjes, cocktails én (live)muziek. Klinkt goed, toch?

Zonnen op De Bergse Heide in Bergen op Zoom

Foto: Jurgen Kwisthout

Uren in de file staan om uiteindelijk chagrijnig en hutjemutje op een Zeeuws strand te liggen? Dacht het niet. Althans, niet als je naar de Bergse Heide in Bergen op Zoom gaat. Vanuit de rest van Brabant is dit stukje strand (mét water) gemakkelijk te bereiken met de trein. Nadat je op het treinstation van Bergen op Zoom bent aangekomen, sta je binnen een kwartiertje met je ov-fiets in het bosrijke buitengebied van de West-Brabantse stad. Dus zonnebrand mee en op naar Bergen op Zoom!

Naar De Kemping in Den Bosch

Foto: indebuurt Den Bosch

In Den Bosch is onlangs De Kemping geopend. Hier kun je voor je gevoel even op vakantie gaan, zonder daadwerkelijk de koffers te hoeven pakken. Zodra je het terrein oploopt, voel je de ongedwongenheid direct. Met een wc-rol onder je arm loop je naar de sanitairhokken, om vervolgens neer te ploffen op de campingstoelen. Uiteraard is er plek om te jeu-de-boulen of te badmintonnen. Zin in een drankje? Die haal je in de verbouwde caravan. Slapen doe je thuis in je eigen bed!

Barbecueën in het Warandepark in Helmond

Foto: indebuurt Helmond

Met warme temperaturen en een lekker zonnetje doe je natuurlijk niets liever dan de barbecue aansteken. Dat kan gewoon in je eigen achtertuin, maar hoe leuk is het om met vrienden naar een park te gaan?! In het Warandepark in Helmond vind je een speciale ‘braaiplek’ met verharde ondergrond, een waterpomp, prullenbakken en – ook handig – picknickbanken. Het enige dat je mee hoeft te nemen is een barbecue en etenswaren. Wij zeggen: inladen maar!

Picknicken in het Tilburgse Spoorpark

Foto: indebuurt Tilburg

Het Spoorpark wordt ook wel het Central Park van Tilburg genoemd. Het park is 7,5 hectare groot, dus er is genoeg ruimte om je picknickkleedje uit te stallen. Je hoeft zelf niet met een mand te slepen, want deze huur je gewoon bij horecagelegenheid T-Huis. Meer zin in een dagje borrelen in het park? Bestel dan een taco met speciaalbiertje of zomerse cocktail bij de tacotruck.

Naar de Buitenfilm in Eindhoven

Foto: Nick Bookelaar / Natlab

Samen met je vrienden genieten van de leukste films in de openlucht? Het kan bij Natlab in Eindhoven! De Buitenfilm is terug, maar dan in Limited Edition. Dat betekent: maximaal honderd bezoekers per avond, tegen een fijne prijs, mét slecht-weergarantie. Je klapstoel kun je dit keer thuis laten, Natlab verzorgt de zitplekken. Van kakelverse premières tot meezingen met de beste muziekfilms: er is voor ieder wat wils op het filmprogramma.

Lees ook:

Film kijken in de openlucht: Breda krijgt deze zomer een buitenbios

Chassé Cinema, Radio Pannekoek, Podium Bloos en Belcrum Bios slaan de handen ineen voor een tof even...

Zomer in Breda: dit moet je weten

Breng jij de zomer door in Breda, of ergens in deze omgeving? Dan is het goed om te weten waar je fi...

Hier eet je de hele zomer onbeperkt mosselen voor een heel scherpe prijs

Hé mosselfanaat! Eet jij tijdens een diner niets liever dan een pannetje mosselen leeg? Goed nieuws ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.