Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo ziet boodschappen doen er nu uit in Breda

Door Jennifer da Graça 27 maart 2020

Anderhalve meter afstand houden: ook in de supermarkten moeten we eraan geloven – voor ons eigen bestwil uiteraard. Aangezien de voedselvoorraad in ons thuiswerkkantoor op z’n einde begon te raken, besloten we eens te kijken hoe dat eraan toegaat in de praktijk.

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

We belanden bij Jumbo aan de Cypresstraat, waar filiaalmanager Mark ons graag welkom heet. Tijd om boodschappen te doen!

Binnenkomst

Foto: indebuurt Breda

Je wordt er al bij binnenkomst op geattendeerd: houd voldoende afstand! Om dit in goede banen te leiden, wordt een maximum aantal klanten gehanteerd. Is het te druk? Dan mag je in de buurt van de ingangspoortjes even wachten. Op anderhalve meter afstand van elkaar, uiteraard.

Gedesinfecteerde wagentjes

Foto: indebuurt Breda

Ga je de winkel in? Dan krijg je een schoon wagentje van het personeel. Ook als je weinig boodschappen gaat doen, wordt gevraagd een wagentje mee te nemen. Zo kan de Jumbo makkelijk zicht houden op het aantal mensen in de winkel én met wagentje houd je automatisch meer afstand.

Groentes wegen

Foto: indebuurt Breda

Moet je even je verse groenten en fruit afwegen? Helemaal goed, maar desinfecteer dan wel even je handen.

Even geen verse jus persen

Foto: indebuurt Breda

Omwille van de hygiëne is het sinaasappelpersapparaat even buiten gebruik. In de koeling vind je gelukkig wel verse jus d’orange. En wat doen die containers daar? Mark vertelt: “Normaal is onze winkel zo ingericht dat je fijn boodschappen kunt doen. Nu zorgen alle smalle paadjes voor risico’s, vandaar dat sommige op deze manier zijn afgesloten.”

Verpakte broodjes

Foto: indebuurt Breda

Als je zin hebt in croissants of vers afgebakken broodjes, pak je die normaal met een tang uit de bakken. Dat gaat nu even anders. Mark: “Om zeker te weten dat het hygiënisch is en blijft, pakken wij alles op voorhand in.”

Volle schappen

Foto: indebuurt Breda

Fijn om te zien: de winkel is goedgevuld. Geen lege schappen, maar relaxed boodschappen doen zonder dat je de helft van je lijstje moet schrappen.

Afstand houden

Foto: indebuurt Breda

Veel mensen kennen elkaar in Tuinzigt en dat is keigezellig. Maar niet altijd even handig momenteel. Daarom zijn ook bij alle afdelingen met verse producten stickers op de vloer geplakt en kratjes neergezet, zodat iedereen voldoende afstand houdt.

Naar de rij

Foto: indebuurt Breda

Je kent het wel: in de rij bij de kassa staan kan soms hutjemutje worden. Dat is nu natuurlijk verre van handig. Mark vertelt: “Om zeker te weten dat iedereen afstand houdt, fungeren meerdere gangen nu ook als rij. Ook hier zie je stickers om aan te duiden waar je kunt gaan staan.”

Bij de kassa

Foto: indebuurt Breda

Aan het personeel achter de kassa is uiteraard ook gedacht! Zij dragen handschoenen en hebben een plastic scherm voor hun gezicht. Ook om de wachtenden naast elkaar af te schermen is iets opgehangen, zoals je rechts op de foto ziet.

Nog even sigaretten halen?

Foto: indebuurt Breda

Heb je nog iets nodig van de servicebalie? Ook dan is afstand houden gewenst! Daarom vind je daar op de grond ook stickers en word je gevraagd rustig te wachten tot de persoon voor je klaar is bij de balie.

Missie geslaagd: de boodschappen zijn weer in huis en het thuiswerkkantoor kan er weer even tegenaan. Het is even wennen, boodschappen doen met afstand. Maar zeer goed te doen, mede dankzij de duidelijke borden en fijne communicatie van het personeel. Tot volgende week!


Meer over JUMBO Cypresstraat ontdekken?

JUMBO Cypresstraat supermarkten

Geopend08:00 - 20:00

Cypresstraat 21, Breda

Bekijk meer:supermarkten

 

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.