Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes! Dit toffe indoor festival in MEZZ is terug en wij spraken al een van de artiesten

Aangeboden door MEZZ 31 oktober 2019

Dat de zomer voorbij is, betekent niet dat er geen leuke festivals meer zijn! MEZZ presenteert samen met Zwaardvis Music ROOTZZ een avondvullend programma met een meerdere podia, de beste hedendaagse country, singer-songwriter, blues, folk en andere vormen van rootsmuziek en uiteraard een hele toffe entourage.

Dit sfeervolle indoor festival is echt voor jong en oud. Want hoewel je zou denken dat blues, folk en country vooral populair zijn bij de vijftigplussers onder ons, genieten tegenwoordig ook veel jongere muziekliefhebbers van de gezellige klanken.

Meerdere podia

Heb je het al gezien? MEZZ heeft een transformatie gehad! Als je naar ROOTZZ gaat, zie je meteen wat er allemaal is veranderd (pssst: er zijn nog tickets en die koop je hier). Speciaal voor de gelegenheid worden extra podia uit de kast gehaald. Op verschillende plekken geniet je van de muziek! En nu ben je misschien ook wel benieuwd wie er precies op de planken staan…

Tekst gaat verder onder de foto.

Koen Kohlbacher (links) en de rest van de band. Foto: Stefaan Beeckaert

We kunnen alvast verklappen: de line-up is weer super. Wat dacht je van Bennett Wilson Poole, Carter Sampson, Willy Tea Taylor en Dries Bongaerts? Maar ook Herman Brock Jr., Mitch Rivers en Bird That Change Colour staan al klaar om jou te voorzien van een muzikale avond. En laten we van de laatste band nu net de zanger gestrikt hebben voor een kort interview… 😉

Tekst gaat verder onder de video.

Drie grote inspiratiebronnen

Vraag Koen Kohlbacher (42) waar zijn liefde voor de muziek vandaan komt en hij weet binnen één seconde het antwoord.  “Op jonge leeftijd was ik fan van The Beatles. Ik vormde een band met mijn vriendjes en we noemden onszelf – heel origineel – The Beatles. We playbackten vooral.” Ook werd de Vlaming muzikaal gevormd door de harmonieën van Buffalo Springfield, een favoriet van z’n vader. “De westcoastsound draagt daar zeker aan bij, dat omvat het beste wat we spelen. Hoewel het moeilijk is om te omschrijven”, zegt de zanger met een lach. “Een andere heel belangrijke invloed voor mij is de countryblues, puur akoestische blues. Die leerde ik kennen door Bob Dylan.”

Een vast ritueel

Het is niet de eerste keer dat de vierkoppige band in MEZZ staat: al een paar kaar eerder vulden ze de Jupilerzaal met hun muziek. “We hebben er weer heel veel zin in!”, laat Koen weten. “Het verschil tussen Nederlanders en Vlamingen in het publiek is grappig om te zien. Nederlanders zijn wat uitbundiger, maar ook juist stil bij de echte luistermuziek. Dat is leuk.”

Birds That Change Colour treedt zo vaak op, dat wij wel benieuwd zijn of er sprake is van een vast ritueel voor ze het podium betreden. Koen geeft toe: “Ik heb geen groot ritueel, maar wel van die kleine dingetjes. Ik doe bijvoorbeeld bijna elke keer dezelfde outfit aan. We hebben ook graag een backstage om ons terug te trekken. Vanaf een half uur voor de show willen we dan even alleen met de band zijn. Erna ook trouwens, heel even.”

Nieuwe dingen

Wat de band voor jou in petto heeft op 9 november? Veel! “We gaan veel liedjes van ons allerlaatste album spelen, maar ook wat nieuwe dingen uitproberen. Het is altijd even spannend om te zien hoe het publiek erop reageert, maar ook erg leuk.”


Meer over MEZZ ontdekken?

MEZZ poppodia

Op aanvraag

Keizerstraat 101, Breda

Bekijk meer:poppodia

Lees ook:

MEZZ heropent 10 oktober! ‘We zijn er weer, mét unieke twist’

MEZZ is als organisatie én gebouw vernieuwd”, vertelt directeur Frank van Iersel. We zitten tegenove...

Bredase toetsenist Adriaan van Rondé: ‘Eigenlijk sta ik liever in Mezz dan in Paradiso’

Het zijn drukke tijden voor toetsenist Adriaan Persons (22 jaar) en de rest van zijn band Rondé. In ...

adv.