Voor op je Breda bucketlist: een unieke rondleiding door het Chassé Theater

Door Laura van Etten-Elting 3 december 2017

Bekijk het Chassé Theater eens van een andere kant en boek een rondleiding door het gebouw. De rondleider neemt je mee achter de schermen naar plekken waar normaal gesproken alleen artiesten komen en je ziet wat er zich in de coulissen afspeelt.

De rondleiding loopt door heel het Chassé Theater, dus ook backstage. Je neemt onder andere een kijkje in de stille regiecabine, de drukke laad- en losruimte, de orkestbak en natuurlijk de kleedkamers! De rondleiding is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar en kost €5,- per persoon.

Je kan de rondleiding door het Chassé Theater combineren met een high tea en/of bezoek aan Front.

Chassé Theater Breda
Foto: Chassé Theater

Waarom een rondleiding door het Chassé Theater op je Breda Bucketlist moet staan

Het Chassé Theater is een bijzonder gebouw waar Breda trots op is. Het pand is ontworpen door architect professor Herman Hertzberger. Hij kreeg eind jaren ’90 de opdracht een groots gebouw te ontwerpen dat dat ruimte zou bieden aan theater, muziek en film in al hun verschijningsvormen.

Niet iedereen was blij het de komst van de schouwburg dat zo’n 25 miljoen euro zou gaan kosten. De betrokken wethouders en de schouwburgdirectie werden beschuldigd van grootheidswaanzin. Er zijn zelfs een aantal wethouders vertrokken toen de bouwkosten stegen.

Maar het Chassé Theater is er gekomen. In juni 1995 werd de champagne ontkurkt en kon het publiek genieten van een eerste musical-productie.

Het theater bestond in die tijd uit drie theater- en twee filmzalen. De cinema was zo’n succes dat er in 2002 zelfs een derde filmzaal is bijgebouwd. Nu biedt het theater ruim 2500 zitplaatsen. Per seizoen bezoeken gemiddeld 400.000 mensen het Chassé Theater en presenteert het theater zo’n 500 voorstellingen en 3.400 filmvertoningen.

Met de verscheidenheid van zijn programma is het Chassé Theater uniek in Nederland. Geen enkel theater biedt deze diversiteit! Het Chassé Theater biedt toneel, opera, dans, muziek, musical, cabaret en film in al hun verschijningsvormen.

Benieuwd welke voorstellingen de komende tijd in het Chassé Theater spelen? Bekijk het theater-programma. En vergeet vooral niet het cinema-programma in de gaten te houden.

Bekijk hier alle data van de rondleidingen.


Meer over Chassé Theater ontdekken?

Chassé Theater entertainment

Nu openHele dag

Claudius Prinsenlaan 8, Breda

Bekijk meer:entertainment

Meer over

Doen

adv.