Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Breda: 5 x herinneringen aan Breda’s Museum

Door Nikki Pommer 8 september 2020

Op 16 juni 2017 was het zo ver: na een maandenlange intensieve verbouwing opende Stedelijk Museum in Breda. Stedelijk Museum is een samenvoeging van wat voorheen Breda’s Museum en MOTI was. Voor de liefhebbers was Breda’s Museum een absoluut pareltje, waardoor wij het tijd vonden om een trip down memory lane te maken. In dit artikel vind je vijf mooie herinneringen aan Breda’s Museum van voor de verbouwing. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Opening Graphic Design Festival

Foto: Stadsarchief Breda | Breda Beeldcollectie

Het Graphic Design Festival vindt anno 2020 nog steeds plaats in Breda. Breda’s Museum opende haar deuren ook voor een editie in 2008. Op deze foto zien we hoe de toenmalig directeur van Breda’s Museum, Jeroen Grosveld, op de vloer aanwezig is tijdens de opening.

Campagne Redt Breda’s Museum

Foto: Stadsarchief Breda | Breda Beeldcollectie

De campagne Redt Breda’s Museum was misschien wel de eerste actie die naar een uiteindelijke verandering naar het Stedelijk Museum toe leidde. De campagne had als doel een duidelijk signaal af te geven aan de politiek: er mag geen anderhalf miljoen korting plaatsvinden in het budget van Breda’s Museum. Door een drukbezochte manifestatie steunde de Bredase bevolking het museum. Een statement werd in ieder geval gemaakt!

Meer dan vijftienduizend bezoekers

Foto: Stadsarchief Breda | Breda Beeldcollectie

Een feestelijke foto! Hier zie je hoe Breda’s Museum de vijftienduizendste bezoeker van de Van Schendel-expositie ontvangt. Bij deze expositie ging het om de kunstwerken van Petrus van Schendel: al zijn kunstwerken draaien om kaarsjes en vuur. De expositie was een groot succes.

Kindvriendelijk museum

Foto: Stadsarchief Breda | Breda Beeldcollectie

Op deze foto is te zien hoe directeur Jeroen Grosveld in gesprek is met wethouder Selcuk Akinci. Daarnaast zijn op de foto vier kinderen te zien die een rondleiding door het museum krijgen via de kinderroute. Voor ieder wat wils, dat was zeker het geval bij Breda’s Museum.

Eerbetoon amateurfotograaf

Foto: Stadsarchief Breda | Breda Beeldcollectie

Op deze foto besteedt Breda’s Museum een complete expositie én een boek aan Emile van Waegeningh. Zijn werk als amateurfotograaf werd in de twintigste eeuw als baanbrekend aanschouwd en bleek ook in Breda’s Museum gewillig te zijn.

Lees ook:

Veteraan Sandra heeft een ‘onzichtbare’ aandoening: ‘Hulphond Bieke helpt me elke dag’

Zie jij iets bijzonders aan de vrolijke dame op de foto? Op het eerste gezicht valt je aan Sandra Ve...
Barvrouw

Dit zijn volgens jullie de leukste Bredase uitgaansgelegenheden als je 30+ bent

Moe van de zware werkweek, een kleine die je ’s nachts wakker houdt en dan ook nog die verplichte af...

Mysterie: dit betekenen de cijfers onder een verkeerslicht

Dagelijks krijgen weggebruikers ermee te maken: verkeerslichten. Onze ogen zijn vooral gericht op de...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.