Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tip: heel Breda kan naar dit gratis festival

Aangeboden door Democratiefestival 15 augustus 2019

Dans op het strand, ontsnap uit een ME-bus, leer speechen als Obama, schud je heupen los op de muziek van Jonna Fraser of geniet van een biertje en mooie verhalen bij het kampvuur. Klinkt als een feestje toch? Is het ook. Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus vindt de eerste editie plaats van het (gratis) Democratiefestival in Nijmegen. 

De democratie vieren? In landen als Denemarken is het heel normaal. De democratie heeft soms gewoon een beetje love and attention nodig en wat is een leukere manier om het te vieren dan door middel van een festival? Precies.

Dit verwacht je niet

Wil je met minister Kajsa Ollongren in debat over nepnieuws of met wereldkampioen Erben Wennemars in gesprek over een gezonde leefstijl? Kan. En ben je een zwevende kiezer? Geen probleem, spring in de zweefmolen.

Het Democratiefestival viert dat we een eigen mening hebben, en met elkaar in discussie kunnen gaan. We leven in vrijheid en dat is minder vanzelfsprekend dan we denken. Het is goed om daar eens bij stil te staan. Of, op zijn minst over na te denken, terwijl we dansen op de beats van Jonna Fraser en Danny Vera. Je leest het al: dit wordt een heel bijzonder festival en dit is nog maar de helft.

Plattegrond Democratiefestival

Zó pleeg je een staatsgreep (voor beginners)

Ja, dat is best vreemd. Maar waar zou je het anders moeten leren? Op het Democratiefestival stel je zelf je festivalprogramma samen en mix je inhoud met festivalpret. Begin de dag in het klaslokaal met Joris Luyendijk, ga vervolgens in debat over actuele kwesties zoals arm versus rijk, volg daarna een presentatie van een politicus of een topwetenschapper, school je om tot fact checker, of pak zelf je one minute of fame op de ‘Zeepkist’. In de tussentijd geniet je van lekker eten en drinken en goede artiesten.

Heel Breda naar Nijmegen

Geen feest zonder jou natuurlijk. En wij willen Breda goed vertegenwoordigd zien op het festival! Dus block vrijdag 30 of zaterdag 31 augustus alvast in je agenda. De toegang van het festival is helemaal gratis dus óók als je festivalbudget de bodem heeft bereikt kun je er gewoon heen (jeej zei de portemonneej!)

Staat het Democratiefestival al in je agenda? Mooi. Het enige wat je nog hoeft te doen is je aanmelden voor de gratis tickets en dat gaat heel gemakkelijk via onderstaande oranje button. Tot snel!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Democratiefestival. Meer over Democratiefestival ontdekken?

Democratiefestival vrijetijd en uitgaan

Oosterhoutsedijk 28,  Nijmegen

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.