Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sportief eropuit te voet of met de fiets? 5 x plekken die je niet mag overslaan in Breda

Door Nikki Pommer 15 september 2020

Het is goed voor de gezondheid, het is gezellig en je kan het doen zonder al te veel extra’s: een heerlijke wandeling maken of met de fiets op pad. Het zijn allebei manieren om nieuwe pareltjes in de stad te ontdekken of opnieuw te genieten van wat ons mooi Breda aan bijzonders biedt. We zetten vijf plekken op een rij die je tijdens een wandeling of fietsrit niet mag overslaan.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Het Laarzenpad

laarzenpad breda
Foto: Nathalie Daalderop

Het Laarzenpad is nog geen vijf minuten fietsen van het centrum. Een prachtig stuk natuur om te bezoeken tijdens een wandeling. Vooral fijn als je elke hoek van het Mastbos al hebt gezien. Het pad vind je aan de Graaf Engelbrechtlaan. Dat is ook precies het startpunt van dit pad: het houten hek tegenover de woontorens. Wat je op deze route allemaal kan ontdekken? Uitgestrekte weilanden, plassen met vogels en brulkikkers en tal van plekken om tot rust te komen en te picknicken. Dat allemaal midden in de natuur!

Vergeet overigens geen drinkfles, want op de route is geen horecagelegenheid te vinden. Daarnaast heet het pad niks voor niks het Laarzenpad, dus zorg ook dat je de juiste schoenen aandoet voor een wandeling – zeker met onstuimig weer.

Blind Walls Gallery

Foto: indebuurt Breda

Blind Walls Gallery wordt vaak in één adem genoemd met andere Bredase hotspots. Compleet logisch ook: hoe tof zijn deze unieke muurschilderingen die door heel de stad te aanschouwen zijn? Behoorlijk tof, dus! Je kan ervoor kiezen om alle muurschilderingen zelfstandig te bezoeken door zelf een route te plannen, maar je kan ook meedoen aan een tour vanuit Blind Walls Gallery. Dan krijg je ook nog interessante weetjes te horen en ontmoet je leuke mensen.

Landgoed Wolfslaar

landgoed wolfslaar breda
Foto: Nathalie Daalderop

Door de akkers, poelen en poorten én een heus amfitheater: dat is precies wat je gaat ontdekken als je een wandeling van Natuurpoorten doet door Landgoed Wolfslaar. Daarnaast vind je bij het landgoed ook restaurant Wolfslaar. Dit is het enige restaurant met een Michelinster in Breda. Neem een heerlijke wandeling langs deze route van ongeveer twee kilometer op de grens met Ulvenhout en ontspan daarna in het luxe restaurant. Indrukwekkende plekken ga je sowieso tegenkomen!

Religieus erfgoed fietstocht

Foto: indebuurt Breda

Deze fietstocht door Breda, Ginneken, Ulvenhout en Princenhage brengt je langs allerlei kerken en kapellen uit de regio. De perfecte manier om cultuur te snuiven en te genieten van de buitenlucht. Je kan je fietstocht extra speciaal maken door de beschikbare kerken en kapellen ook daadwerkelijk te bezoeken. Dat wordt sowieso een dag vol bijzondere verhalen en feitjes, plus het levert gezellige kiekjes op. Hier lees je meer over deze speciale fietstocht.

Van Goghroute

Nieuwe bestickering gevel museum Breda. Links de heilige Catharina, rechts Eva Geene en Carolus Brosens op bezoek bij De…

Posted by Vincent van GoghHuis Zundert on Monday, 4 November 2019

Wil je het cultuur snuiven nog een stapje verder brengen? Overweeg dan eens om de Van Goghroute te lopen van meer dan vijftig kilometer. Vincent van Gogh is geboren in Zundert en tijdens deze fietsroute word je vanuit Breda naar Zundert gebracht en weer terug. Tijdens deze route kom je ook plekken tegen waar je eventjes van je fiets af wilt stappen: je leert van alles rondom het leven en verleden van Vincent van Gogh. Bekijk de volledige route via deze link.

Lees ook:

7 x Bredase restaurants waar redacteur Jennifer graag een vorkje wegprikt

"Vertel: waar in Breda moet ik zéker eens uit eten gaan?", is een vraag die ons als redacteur bij in...

Bramen uit het Mastbos eten: boswachter Floris vertelt of dat een goed idee is

Het Mastbos is de perfecte plek om even tot rust te komen. Er is veel groen, je vindt er fijne water...

De laan van watte?! 7 x Bredase straatnamen waar je spontaan dyslexie van krijgt

Te voet, op je stalen ros of lekker in de auto: je komt tijdens een tripje door Breda heel wat straa...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.