Sinterklaasintocht Breda 2017: Deze dingen moet je weten

Door Laura van Etten-Elting 13 november 2017

De intocht van Sinterklaas in Breda start zaterdag 18 november om 14.00 uur Wij vertellen je alles wat je moet weten. Zoals: Waar kan ik het beste staan tijdens de intocht? En hoe loopt de route?

Waar kan je staan als je de drukte wilt ontlopen?

De intocht zal weer een hoop bezoekers naar Breda trekken. Kom op tijd richting de binnenstad. In de Haven en op de Grote Markt zal het erg druk zijn. Als je iets rustiger wilt staan dan kan je de optocht ook bekijken in de Reigerstraat, Karrestraat, Halstraat of Eindstraat. 

sinterklaasintocht Breda
Foto: ANP

Hoe laat begint de intocht van Sinterklaas in Breda?

Om 14:00 uur zal de Pakjesboot aanmeren in het Spanjaardsgat.

Wat is de beste manier om je die dag te verplaatsen door de stad?

Als je van ver komt, is het het handigst om met het openbaar vervoer naar de stad te komen. Als het even kan, pak de fiets. Parkeer je fiets ergens rond de binnenstad en loop te voet mee met de stoet. Mocht je toch met de auto willen komen dan hebben we hier wat parkeersuggesties.

Wat is de route van de intocht in Breda?

Sint en zijn Pieten zullen door de volgende straten lopen: Haven, Reigerstraat, Grote Markt, Kerkplein, Torenstraat, Karrestraat, Eindstraat, Houtmarkt, Halstraat en de Grote Markt.

route sinterklaasintocht Breda
Foto: RunnerMaps door indebuurt Breda

Het hele programma vind je hier.

Wat mag je echt niet missen?

De aankomst van de Pakjesboot in het Spanjaardsgat is voor de meeste kinderen het meest indrukwekkend: je ziet alle 150 tot 200 pieten op de boot staan! Verder is het optreden van Feestpiet Stefano op de Grote Markt om 16.00 uur ook spectaculair.

Hoe laat is de intocht van Sinterklaas in Breda afgelopen?

De Sint komt om 16.30 uur aan op de Grote Markt. Hier zal hij worden onthaald door burgemeester Depla. Dan is het nog even feest voordat de Sint en zijn Pieten er weer vandoor gaan.

Foto: ANP

Waar kan ik heen als ik de Sinterklaasintocht in omringende dorpen wil zien?

Natuurlijk komt de Sint niet alleen aan in Breda. Ook in Bavel, Ulvenhout, ’t Ginneken houdt hij zijn intocht. Op 19 november doet Sinterklaas zowel Bavel als Ulvenhout aan. Om 13.15 uur is hij in Ulvenhout op het grasveld bij de Pekhoeve. Ook in Bavel begint de optocht om 13.15 en start in de Beemd.

In de Haagse Beemden loopt Sinterklaas mee met de lampionnenoptocht op 18 november vanaf 18.30. Daarna zal hij samen met zijn Pieten een bezoek brengen aan Buurthuis Gageldonk.

In ’t Ginneken komt de Sinterklaas een weekje later zijn ronde doen. Op zondag 26 november start de optocht om 13.00 uur en de Sint zal een nieuwe route door de wijk lopen.

Ook in Teteringen komt Sinterklaas op zondag 26 november. Vanaf 14.00 uur kan je Sinterklaas opwachten bij ’t Web.

Informatiepunten

Door de gehele stad zijn informatiepunten neergezet. Die kan je herkennen aan een grote heliumballon. De ballonnen zijn ook een mooi verzamelpunt voor kinderen. Mochten mensen elkaar onverhoopt kwijtraken. Alle informatiepunten staan met elkaar in contact en kunnen snel schakelen als je iemand kwijt bent. Bij de informatiepunten kan je ook terecht voor EHBO gevallen.

Wat wordt het weer tijdens de Sinterklaasintocht in Breda?

Zoals het er de hele week uit ziet: bewolking en flinke kans op regen. Bekijk hier de actuele weersverwachting.