Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sensatie! Wij probeerden te ontsnappen bij Escaping Breda (en geven tickets weg)

Aangeboden door Escaping Breda 8 augustus 2019

De meesten hebben het weleens gedaan: ontsnappen uit een escape room. We kunnen je vertellen, onze redacteur Jennifer leefde de afgelopen jaren blijkbaar onder een steen en had nog nooit zo’n kamer van binnen gezien. Hoog tijd om dit dus eens bij Escaping Breda uit te proberen!

Bij Escaping Breda heb je de keuze uit twee kamers: ‘Let’s Rob the Bank’ en ‘Patient X’ (minder geschikt voor jonge spelers). Speciaal voor de gelegenheid komt vriendin Nadine naar Breda en samen besluiten we in ‘Let’s Rob the Bank’ de uitdaging aan te gaan!

Klaar voor de strijd

Na een drankje in de ruime zithoek van Escaping zijn we klaar voor de strijd. Tassen, jassen én mobiele telefoons mogen in een kluisje. Shit, we kunnen dus niet vals spelen en een digitale hulplijn inzetten. We zijn benieuwd!

Tekst gaat verder onder de foto.

De eerste uitdaging: de code kraken om in de computer te komen. Foto: indebuurt Breda

Casa de Papel

Ook ontmoeten we Jack, onze digitale hulp. We gaan namelijk – zoals de naam van de escape room al doet vermoeden – een bank beroven en hij helpt ons op afstand. Een beetje à la Netflix-serie Casa de Papel dus! We belanden in het kantoor van de bankdirecteur, waar de creditcards van de rijkste klanten verstopt liggen in een grote, beveiligde kluis. De deur gaat dicht en wij zijn klaar om de zes kluizen van de AMT-bank te openen.

Virtuele handlanger Jack loodst ons erdoorheen en stuurt ons mails met hints via de computer. Ook houdt hij de politie op afstand, maar voor hoe lang…

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Achter deze deur zit het grote geld. Foto: indebuurt Breda
Het kantoor van de bankdirecteur in Let's Rob The Bank. Foto: indebuurt Breda
Nadine is op zoek naar hints: ze kunnen werkelijk overal zijn. Foto: indebuurt Breda
Wat doen die foto's hier aan de wand...? Foto: indebuurt Breda
Zit hier een hint in verstopt? Foto: indebuurt Breda

Heen en weer rennen

Iedere escape room van Escaping Breda heeft ruimte voor twee tot zeven spelers. Wij zijn vandaag met z’n tweeën en dat betekent dat we maar vier handen hebben om mee te ontsnappen. Dat vergt een knap staaltje teamwork! De kamer zit vol met hints én spulletjes die op hints lijken. Alle kastjes gaan open en cijfertjes proberen we direct te onthouden. De rollen zijn al gauw verdeeld en binnen een kleine twintig minuten staan de eerste vijf kluizen open. Yes! 

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Wow, waar zijn we nu beland? Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

Andere dimensie

We zitten er – al zeggen we het zelf – nogal lekker in. Tot er iets onverwachts gebeurt: Jack laat weten dat de politie ons op de hielen zit. We moeten vluchten! Op een onverwachte plek opent een klein luik en al kruipend belanden we in iets dat wel lijkt op een heel andere dimensie: de serverruimte van de bank.

Het is donker, de verbinding met onze mattie Jack stoort en we kijken elkaar aan: dit moeten we zelf fixen. Als kip zonder kop vliegen we door de serverruimte op zoek naar antwoorden. Dit moet er erg grappig uitzien voor de medewerker die ons in de gaten houdt via de camera’s. Het doel: de server op de juiste manier verbinden, zodat we alsnog het geld op onze rekening krijgen nadat de politie onze inbraak verstoorde.

Tekst gaat verder onder de foto.

Jennifer en Nadine nét na de ontsnapping. Foto: Escaping Breda

Saved by the bell

Al met al brengen we het er goed vanaf. Met nog maar vijf minuten over op de teller lopen we trots de kamer uit. We kunnen niet te veel verklappen over hoe we dit nu precies hebben gedaan: je moet deze escape room echt eens zelf proberen! Of je het nu voor het eerst doet of al ervaren escape roomganger bent, deze kamer zit vol verrassingen en bijzondere wendingen.

‘Let’s Rob the Bank’ is geschikt voor spelers vanaf negen jaar en daarom geschikt voor veel verschillende groepen. Tip: drink na de escape room nog gezellig aan de bar of een van de tafeltjes. Nog zin in een bordspel? Keuze genoeg naast de bar!

En nu? Nu zijn wij wel héél benieuwd naar de andere escape room: Patient X. To be continued…

Winactie gesloten

Deze winactie is helaas gesloten. Met de winnaar is contact opgenomen. Niet gewonnen? Maak je geen zorgen, er komen meer toffe winacties aan. Vergeet je vooral niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van onze winacties.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Escaping Breda. Meer over Escaping Breda ontdekken?

Escaping Breda entertainment

Boschstraat 112-116, Breda

Bekijk meer:entertainment

 

adv.