Moet je zien: Theaterfestival Breda is dit jaar avontuurlijker dan ooit!

Door Laura van Etten-Elting 14 november 2017

Het 27e Theaterfestival Breda komt er aan. Van donderdag 16 tot en met zondag 19 november staat PodiumBloos, het theater aan de Speelhuislaan 153, in het teken van het Bredase amateurtheater. Opvallend dit jaar: de opzet van het festival is duidelijk een stuk avontuurlijker dan in de voorgaande jaren.

Bron: Het Stadsblad Breda

Ook dit jaar is het festival weer georganiseerd door het Amateur Toneel Overleg Breda (AtoB). Eén van de doelstellingen van het AtoB is de theaterverenigingen uit Breda met elkaar te verbinden.

’48Hour Theater Project’

Dit gebeurt dit jaar tijdens het ’48Hour Theater Project’. Op drie verschillende locaties maken spelers afkomstig uit de Bredase theatergezelschappen als een groep binnen twee dagen een voorstelling. Iedere groep krijgt een eigen regisseur toegewezen: Juup Luijten, Simone de Kuyper of Anouk van den Berg. Het resultaat is te zien op donderdagavond.

Op ontdekkingstocht

Ook de vrijdag- en de zaterdagavonden zal dit jaar anders verlopen. Op beide avonden zullen tegelijkertijd drie voorstellingen te zien zijn binnen PodiumBloos. Overal, behalve nou juist in de grote zaal. Dat betekent ’n ontdekkingstocht door het gebouw, want toeschouwers worden meegenomen op een ‘tocht’ langs deze voorstellingen. Op de vrijdagavond spelen Het Witte Water, Teater 77 en Kaleidoscoop, en op de zaterdagavond theater Achterom, Allure Theatersport en Haagse Bluf.

De voorstellingen op donderdag, vrijdag en zaterdag beginnen steeds om acht uur. De entree is €12,50 per avond. Voor dat bedrag zijn dus steeds drie voorstellingen te zien. Ook kun je voor €30,- een passe-partout aanschaffen. Daarmee heb je toegang tot alle drie de avonden.

Zondag is ‘familiedag’

De zondag is traditiegetrouw de ‘familiedag’, met vanaf twee uur ’s middags in de grote zaal voorstellingen voor heel het gezin. Per voorstelling betaal je €2,50 en achtereenvolgens treden Boulevard All Stars (om twee uur), Theater Storm (om drie uur) en BST De Derde Akte (om vier uur) op. Ook hier is het mogelijk voor €5,- een passe-partout aan te schaffen waarmee je alle drie de voorstellingen kunt zien.

Podium Bloos theaters

nu open09:00 - 13:00

Speelhuislaan 151, Breda

Bekijk meer:theaters