Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Frankenstein en Tinderdates: 7 acts die je niet wilt missen tijdens LA Breda

Aangeboden door Podium Bloos 12 juni 2018

Bijzondere voorstellingen waarbij makers en publiek dichter op elkaar staan: dat is Live Art Festival Breda. Het festival staat in het laatste weekend van juni drie dagen lang in het teken van kijken, dwalen, ervaren en meedoen. En dat voor jong én oud. Deze zeven voorstellingen wil je écht niet missen:

Pagina 2/8
⟵ swipe swipe ⟶

Filmconcert: Frankenstein

LA Breda
Foto: LA Breda

Is Frankenstein een van jouw favoriete klassiekers? Dan wil je de voorstelling van Kevin Toma en Ronnie van der Veer niet missen! Frankenstein bestaat dit jaar 200 jaar en dat vieren we met meloenen en bleekselderij. Met deze en nog veel meer producten verzorgt gerenommeerd sound designer en foley artist Ronnie van der Veer namelijk live geluiden bij de film. De loodzware stappen van het monster, de apparatuur in het laboratorium van Frankenstein, de krakende deuren en piepende vloeren – het komt allemaal extra tot leven tijdens dit unieke filmconcert.

The Young and The Willing

LA Breda
Foto: LA Breda

Niet wekenlang appen maar snel afspreken voor een eerste zoen. Hoewel de eerste generatie Tinder-baby’s al rondhuppelt, zie je in The Young and the Willing de brutaliteit en directheid waarvoor de app veel wordt gebruikt. Ze schudden elkaar de hand, wisselen namen uit en kussen elkaar…

Herkenbaar? Samira Elagoz verzamelde ontmoetingen en toont tijdens LA Breda haar videocollectie waarin ze het moment voorafgaand aan de kus toont.

Ik, jij, ook

LA Breda
Foto: LA Breda

Ook voor de kinderen zijn er veel bijzondere voorstellingen tijdens LA Breda. Tijdens de voorstelling ‘Ik, jij, ook‘ klimmen en klauteren een danser en een circusartiest op elkaar. Hoewel de een groter en sterker dan de ander is, houden ze elkaar toch mooi in evenwicht. De voorstelling wordt gegeven door het jonge en onwijs talentvolle makersduo Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter, die dit jaar zelfs de BNG Dansprijs hebben ontvangen. Het leukste aan deze voorstelling? Na afloop mogen de kids met het duo oefenen! Kun je gelijk zien of ze het motorische talent van je partner hebben geërfd ?.

Oliver

LA Breda
Foto: LA Breda

Er zijn vragen die iedereen zichzelf op een zeker moment stelt. Ook in de voorstelling Oliver worden deze vragen gesteld. De voorstelling is een persoonlijk portret van een vader en een zoon die allebei op zoek zijn naar zingeving. Want hoe voed je je kind het beste op? Wanneer is het leven geslaagd? En is er nog wel ruimte voor beschaving in onze moderne wereld? Oliver wordt gespeeld door rasverteller Florian Myjer.

Tamago

LA Breda
Foto: LA Breda

De voorstelling Tamago heeft een Bredaas tintje, want solist Jija Sohn wordt bijgestaan door tien Bredase dansers. Voor je ogen zie je de Japans/Koreanse Jija met behulp van stapels hooi een surrealistisch landschap bouwen. Tijdens de rituele performance wordt je meegenomen naar ‘verwilderde’ vrouwelijkheid en naar een waanzin die niet uit te leggen is. 

Kriebelbeats

LA Breda
Foto: LA Breda

Kriebelbeats is een voorstelling speciaal voor kinderen. In deze voorstelling laat een pen zich leiden door de muziek en beginnen abstracte beelden een eigen leven te leiden. Kriebelbeats is een experiment waarin drummer Rob van Barschot en illustrator Mieke Driessen elkaar ontmoeten. Er wordt live digitaal getekend en muziek gemaakt met onder andere Guda drums. Na afloop van de performance gaan de kinderen zelf aan de slag terwijl ze worden begeleid door muziek.

 STEM|STUK#2

LA Breda
Foto: LA Breda

Rondom zijn installatie ALLES MOET WEG heeft Willum Geerts een nieuw stuk met lokale zangers en performers gecreëerd. In dit werk, STEM|STUK#2, komt de absurditeit, chaos en vluchtigheid van de hedendaagse meningencultuur bij elkaar. Ze gaan een relatie aan met de bijzondere architectuur van het monumentale pand van Electron.

Handig om te weten

LA Breda
Foto: Willem Beesems

Dit is slechts een kleine greep uit de toffe voorstellingen die je tijdens het driedaagse festival kunt bijwonen. Er zijn nog veel meer mooie voorstellingen die absoluut de moeite waard zijn, zoals Wild Vlees (live art pur sang), speeddate Via Breda, en het concert voor één van Eva van Pelt.

Kun je niet kiezen? Maak dan gebruik van van één van de samengestelde routes. Op het festivalhart zijn er genoeg gratis activiteiten en dit is dan ook de ideale plek voor de start van je ontdekkingsreis. Uiteraard wordt er gezorgd voor heerlijke hapjes, lokale biertjes en optredens van plaatselijke bands.

Kaarten

Toegang tot het festivalterrein is gratis. Veel installaties zijn gratis te bezoeken tijdens het festival, maar voor sommige voorstellingen heb je een kaartje nodig. Kaarten kun je kopen via de website. Tijdens het festival kun je kaarten kopen bij de festivalkassa in het festivalhart. Hier kun je ook terecht voor tips of informatie over de voorstellingen. De kassa is geopend vanaf één uur voor aanvang van de eerste (betaalde) voorstelling en tot 15 minuten na aanvang van de laatste betaalde voorstelling.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Podium Bloos. Meer over Podium Bloos ontdekken?

Podium Bloos theaters

Gesloten09:00 - 13:00

Speelhuislaan 151, Breda

Bekijk meer:theaters
Pagina 2/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.