Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het ultieme vakantiegevoel in Breda: dit kun je verwachten van SummerviBes 2020

Aangeboden door Gemeente Breda 11 juli 2020

Het is zomervakantie! Heerlijk, toch? Heb je nog weinig op de planning staan? Speciaal voor Bredanaars tussen de 6 en 18 jaar is daar SummerviBes: een tof vakantieprogramma met leuke activiteiten. Zin om creatief bezig te zijn? Andere Bredase jongeren te ontmoeten? Of samen iets met muziek te doen? Het kan allemaal! Hier check je het definitieve programma.

Voor veel kinderen en jongeren vast herkenbaar: de afgelopen maanden heb je veel minder vrienden gezien, heel lang niet je favoriete sport kunnen uitoefenen en zelfs school was er tijdelijk niet bij. Veel gezinnen gaan vanwege corona deze zomer niet op vakantie. Daarom komen Nieuwe Veste, Surplus, Breda-Actief, Grote broer/Grote zus en Gemeente Breda in samenwerking met met veel jongeren en andere partners in de stad met iets leuks: SummerviBes. Hiermee haal je de vakantie gewoon naar Breda! Op het programma staan toffe activiteiten als suppen, skateboarden, een sessie bij DJ School International of bijvoorbeeld yoga!

Nieuwe vrienden ontmoeten

Mouna Makan (11) is als Kindercultuurburgemeester betrokken bij SummerviBes. “In deze rol help ik de gemeente met het bedenken en organiseren van leuke activiteiten voor kinderen. Het leuke aan SummerviBes is dat het kinderen in Breda helpt om deze zomer bezig te blijven en toffe dingen te doen.” Zelf heeft Mouna ook al wat favoriete activiteiten gespot: “Bootje varen, dansen en drummen staan op mijn lijstje. Ik hoop dat veel kinderen zich ook aanmelden en vaak naar de activiteiten komen. Zo leren we elkaar beter kennen en ontstaan er vriendschappen die na de zomer gewoon doorgaan!”

Tekst loopt door onder de foto.

Mouna Makan. Fotografie door www.koektrommelstudio.nl

Een programma van zes weken

We spreken ook met Marianne de Bie, wethouder Jeugd, Onderwijs en Cultuur. “De afgelopen periode is door iedereen keihard gewerkt om de coronatijd goed door te komen. We merkten dat jongeren en kinderen het ongelooflijk gemist hebben om elkaar te zien. Nu ook veel vakanties niet doorgaan en zij hierdoor meer thuiszitten, hebben we een mooi programma opgesteld van zes weken met verschillende activiteiten.” Om de perfecte mix samen te stellen, heeft SummerviBes gevraagd wat jongeren graag willen doen. “Voor de kinderen hebben we veel activiteiten in wijken van Breda”, legt Marianne uit. “Jongeren kunnen vooral terecht in het stadscentrum. Ze gaven trouwens vooral aan dat ze ‘gewoon willen chillen.’ Dus dat regelen we ook!”

Vakantiestraat

Beleef het ultieme vakantiegevoel in jouw eigen Breda én in je eigen straat, plein of park. Tover jouw straat voor een paar weken om tot vakantiestraat. Ga bijvoorbeeld lasergamen met buurtkinderen, pak een filmpje midden op straat of ga gewoon gezellig chillen. Uiteraard allemaal coronaproof, maar zeker mogelijk. Wil je samen met je buren deze leuke uitdaging aangaan? Meld jullie straat aan via deze link.

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: SummerviBes

Mooie Bredase samenwerking

“Het is onwerkelijk mooi om te zien dat zoveel organisaties én vrijwilligers meewerken aan SummerviBes”, vertelt Marian Pistorius van wijknetwerk Noord-Oost. “We zijn afhankelijk van vrijwilligers en merken dat zij staan te trappelen om te helpen. Ze werken graag mee aan zo’n project in hun eigen wijk.” Maandag 13 juli is de eerste dag van SummerviBes. “Dat is spannend, maar we hebben er zeker vertrouwen in. Samen met jongeren hebben we het programma opgesteld – ze hebben zelfs de naam bedacht. Zo weten we zeker dat het aanslaat.” Marian is betrokken bij het Brakkenfestival. Ze vertelt trots dat ook deze organisatie betrokken is bij SummerviBes. “Brakkenfestival on Tour gaat meerdere wijken langs om aan te sluiten bij activiteiten. We zitten allemaal op één lijn en krijgen op die manier alles voor elkaar. Het is een leuke samenwerking.”

Zo doe je mee

Zes weken lang vól met toffe activiteiten, daar wil je aan meedoen, toch? Alle kids van 6 tot en met 18 jaar zijn meer dan welkom. Er is voor ieder wat wils, van speurtochten tot voetballen en van knutselen tot spelletjes spelen. Meer informatie vind je op de website. Inschrijven kan online, tot 12.00 uur op de werkdag vóór de activiteit. Veel plezier!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gemeente Breda. Meer over Gemeente Breda ontdekken?

Gemeente Breda gemeentediensten

Gesloten09:00 - 16:00

Claudius Prinsenlaan 10, Breda

Bekijk meer:gemeentediensten

adv.