Heb jij je mening klaar in Breda? Laat je horen tijdens Stormkamer de Rechtbank

Aangeboden door Theatergezelschap Nomen 12 april 2019

Stil in je stoel zitten bij theater? Daar is bij deze Stormkamer van Tg Nomen geen sprake van! Op 18 april vindt Stormkamer de Rechtbank plaats bij Podium Bloos. Ze zoeken mensen met kennis van en een mening over Breda. Wat wordt jouw rol als publiek? Lees snel verder.

Theatermaakster Hanna van Mourik Broekman wil met deze Stormkamer op een vernieuwende manier het gesprek aangaan met en over de stad. Zij kiest het actuele thema criminaliteit, want daar heeft iedereen wel een mening over. Hanna: “We lijken niets liever te doen dan voor eigen rechter te spelen. De tijd die we nemen om ons oordeel te vellen wordt steeds korter. Is jouw, mijn oordeel echt op basis van kennis? Of zit er (te)veel emotie bij?”

Wat ga je doen?

Op donderdag 18 april strijkt het theatergezelschap neer in onze mooie stad. In Podium Bloos word je onderdeel van een theatrale ontmoeting. Wie is de persoon naast of voor je? Wat of waarom zegt die persoon dat? In deze Stormkamer zit of sta je als publiek met de spelers naast en tegenover elkaar. Iedereen deelt haar of zijn bevindingen en standpunten. Je wordt op verrassende wijze uitgedaagd om je ook te laten horen en het gesprek met anderen aan te gaan. Na afloop kun je het gesprek voortzetten onder het genot van een drankje.

Theater in een totaal andere vorm

Hanna is zowel theatermaker als regisseur en schrijver. Zij zoekt en maakt de verbinding met maatschappelijke thema’s in de stad. Met haar frisse blik en vernieuwende invalshoeken weet zij jou als bezoeker en deelnemer van de Stormkamer mee te slepen. Op die manier doet jouw mening ertoe, en ook die van de ander, en ook die van die ándere ander. Hierna ga je vol nieuwe energie en ideeën weer naar huis.

Tickets kopen

Tickets voor de voorstelling koop je bij Podium Bloos in Breda. Hier vind je direct extra informatie over de show. Voor een tientje ben jij al verzekerd voor een avond vol vermaak. Ben je lid van We Are Public? Goed nieuws, dan ga jij gratis naar Stormkamer de Rechtbank!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Theatergezelschap Nomen. Meer over Theatergezelschap Nomen ontdekken?

Theatergezelschap Nomen theaters

Dr. Schaepmanlaan 51, Breda

Bekijk meer:theaters

adv.