Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Glijden, springen en klimmen: wij testen het nieuwe speelparadijs Kabonk

Door Sandra 16 augustus 2020

Het is zomervakantie en alle buitenactiviteiten heb ik met mijn gezin al gedaan. Wat gaan we dan doen? Juist! Naar een binnenspeeltuin! En er is nog een nieuwe ook, Kabonk, gevestigd in Breepark in Breda, naast het kersverse pannenkoekenhuis. Met 35 graden op de thermometer kun je niks beters bedenken, toch?

Vol goede moed gaan we richting Breepark. Peuter, kleuters en pubers (3, 4, 11 en 14 jaar), we hebben bijna de hele doelgroep tot onze beschikking om een oordeel te vellen. Ze hebben er al zin in. En papa en mama? Ach, die gaan dus vol goede moed. In ons gezin heet een binnenspeeltuin ook wel ‘krijspaleis’. Dekt meestal behoorlijk de lading…

Tekst loopt door onder foto.

Ze zijn er klaar voor! Foto: Sandra

De eerste indruk

Eenmaal binnen kan het spelen beginnen. Vol ontzag kijken de kinderen rond. En omhoog. En nog eens rond. Overal waar je kijkt: speeltoestellen, primaire kleuren en kinderen. Ze staan te trappelen om op verkenning te gaan. “Zie je die glijbaan? Helemaal van boven!” “Daar durf ik echt niet vanaf!” “Kom dan gaan we samen!”

Wij staan wat onwennig rond te kijken. Wat is strategisch de handigste plek om te gaan zitten? Beneden, zodat de kinderen vanaf een van de zeven verdiepingen altijd kunnen zien waar je zit? Of juist op een hogere verdieping zodat je er middenin zit?

Peuters kunnen ook op ontdekkingstocht

Aangezien we ook een kleintje bij ons hebben, kozen we ervoor om beneden te zitten, bij het speelgedeelte voor peuters. Maar de peuter vindt het ook leuk om te gaan ontdekken en kijkt vol bewondering naar de andere speeltoestellen. En hup, ook de peuter is weg!

Tekst loopt door onder foto.

Foto: Sandra

Voor ieder wat wils

Dan maar even zelf op verkenning. Zelfs wij kijken onze ogen uit in dit walhalla voor kinderen. Glijden, springen, klimmen, er is voor ieder wat wils. De kleuters kunnen al goed zelf op pad: steile glijbanen, trampolines, klimwanden, hoge glijbanen, lagere glijbanen, alles vinden ze leuk.

De klimtoestellen hebben toch een aantal stukken waar de peuter zelf niet bij kan, hij heeft wat hulp nodig. Fijn is wel dat je ze in een klimstoel eigenlijk overal kan zien. Voor de pubers is er een soort basejump-gedeelte, wat hogere klimrekken en hier en daar een spelcomputer. Maar zonder de kleintjes zouden ze het hier al eerder gezien hebben. Want hoewel ze stiekem genieten van het klimmen, glijden, klauteren en springen, lijkt de doelgroep toch de wat jongere kinderen.

Tekst loopt door onder foto.

Foto: gastredacteur Sandra

Peutergedeelte

Uiteindelijk heeft de peuter toch besloten dat het peutergedeelte ook leuk is en vermaakt zich daar nog prima. Vooral omdat hij daar wel alles zelf kan. De kleuters zien we maar weinig. Af en toe moeten we echt even zoeken, want je hebt niet overal zicht op. Rood en bezweet komen ze af en toe aanrennen. “Mogen we iets lekkers?” Natuurlijk mag dat! Ze gunnen zich nauwelijks tijd om op adem te komen en weg zijn ze alweer.

Moe, maar voldaan

Na een paar uur stappen we moe maar voldaan weer in de auto. De peuter slaapt al snel en de kleuters vragen wanneer we nog eens gaan. De pubers laten zich er niet over uit, maar gaan volgende keer vast weer mee als de kleintjes dat vragen…

Het oordeel

Het speelparadijs is een tikkeltje onoverzichtelijk als je op de allerkleinsten moet letten, maar gelukkig is er een fijn peutergedeelte. Voor pubers misschien iets te weinig uitdaging. Maar alles wat daartussen zit, vermaakt zich hier met gemak urenlang! Kortom: Kabonk is helemaal goedgekeurd!


Meer over Kabonk ontdekken?

Kabonk indoor speeltuinen

Bavelseparklaan 8, Breda

Bekijk meer:indoor speeltuinen

Lees ook:

Verborgen parels! 7 x Bredase terrassen op onverwachte plekken

Even lekker neerploffen op het terras: het klinkt als een perfect plan voor een heerlijke zomerdag, ...

Bredaas mysterie: wat doet die bijzondere toren aan de Heuvelbrink?

In de Bredase wijk Heuvel staat aan het einde van de straat Heuvelbrink een hoge toren met klokken. ...

Een nieuwe stap: Bel Air Breda vertrekt uit de Boschstraat

Onder het motto 'never waste a good crisis' heeft Bel Air Breda besloten om de Boschstraat te verlat...

adv.