Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verrekijker in de aanslag: Elon Musks ruimteschip is vanavond te zien vanuit Breda

Door Jennifer da Graça 27 mei 2020

Bij helder weer en dat is het waarschijnlijk, kunnen we vanavond boven Breda, ruimteship Crew Dragon van Elon Musks SpaceX zien, meldt BN DeStem. Zie je een klein stipje aan de zuidelijke hemel snel naar het oosten bewegen? Dan was-ie dat.

Je moet wel even goed opletten, want na een paar minuten is het ruimteschip Europa alweer gepasseerd, op weg naar het International Space Station (ISS). Zwaaien heeft geen zin, want waarschijnlijk lijkt de Crew Dragon vanuit Breda meer op een heldere ster die door de hemel schiet, dan op een ruimteschip.

Hoe laat?

Rond 22.56 uur – 22 minuten na de lancering vanaf Cape Canaveral in Florida – passeert de Crew Dragon, met daarin twee Amerikaanse astronauten, Europa. Het ruimteschip heeft de hoofdraket Falcon 9 dan al afgestoten. Het is dan donker genoeg – de zon gaat om 21.44 uur onder – om een klein stipje te ontwaren dat heel snel naar het oosten beweegt.

De beste plek

Je kunt natuurlijk vanuit je achtertuin naar boven turen vanavond, maar het beste zicht heb je op een plek met de minste lichtvervuiling en iets meer horizon dan de gemiddelde stadstuin. Wat dacht je van een avondtocht richting de Galderse Meren, met de auto naar Effen of naar de heuvel bij Breepark? Wij zijn uiteraard benieuwd naar de foto’s!

Lees ook:

Fabiënne van Asten

Leuk volgens local Fabiënne: ‘Dit is een rustgevend stukje in Breda’

Op welke plekken in de stad moet iedere Bredanaar geweest zijn? Dat vragen we iedere week aan een ec...

[VIDEO] Bredaas mysterie: wat doet die tape rond de bomen aan de singels?

Wie in tijden van corona nog af en toe het huis uit komt heeft ze misschien al wel gezien: de cirkel...

Wonen op toplocatie: 7 x koopwoningen binnen de singels van Breda

Voor velen is het een droom: wonen binnen de singels van Breda. Je bent zo in de binnenstad voor een...

Meer over

Getipt

adv.