Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met het hele gezin op wereldreis tijdens het BRIK Festival in Breda

Aangeboden door BRIK Festival 1 juni 2019

Nog maar héél even wachten: 5 juni opent het Brabants Internationaal Kinderfestival (BRIK Festival) officieel de deuren! In een kleine week reis je de hele wereld rond, terwijl je gewoon in het prachtige Breda blijft. 

Woensdagmiddag 5 juni om 14.00 uur is het zover. Het Brabants Internationaal Kinderfestival gaat van start! Marianne de Bie, wethouder van Cultuur van Breda, geeft vanaf het prachtige Kasteelplein het startsein voor een magische week vol theater en dans. Dansers en artiesten afkomstig van over de hele wereld geven samen 25 voorstellingen met 80 uitvoeringen. Genoeg te zien dus!

Feestvierder present

Naast Marianne de Bie is er nog een BN’er aanwezig: Lex Uiting. Hij presenteerde Kinderen voor Kinderen voor BNNVARA én is een oud-Prins Carnaval. Kortom: hij weet wel hoe hij een feestje moet vieren.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: BRIK Festival | Fernando Molin

Spectaculaire voorstellingen

Na een gezamenlijke proost start om 14.30 de gratis openingsvoorstelling BLOCK. Ontwikkeld door het Engelse MotionHouse & NoFit State Circus. Deze show is een originele samensmelting van dans én circus. Tijdens een spectaculaire performance vol halsbrekende toeren vormen – zoals de naam doet vermoeden – 20 gigantische losse blokken het speelveld voor een groep dansers. Daar moeten jullie bij zijn!

Uiteraard zijn er nog meer voorstellingen tijdens BRIK Festival. Bekijk de website voor het volledige programma. Een paar van onze favorieten:

  • Immer: In een levendig spel met muziek, beweging en objecten maken drie performers hun hoofd leeg en laten de trillingen van ver, verder, allerverst naar zich toe komen in de zoektocht naar het antwoord.
  • Hocus Pocus: Dansers spelen een spannend spel met verdwijnen en verschijnen, zo goed dat je vanzelf meegaat op hun magische reis.
  • Garden of Spirited Minds: een bijzondere voorstelling voor baby’s. Ze mogen kort blijven, maar als het bevalt ook lekker lang genieten van de tuin die de zintuigen prikkelt.
  • De Ontspoking: een ironische, woordeloze presentatie van dans en muziek, waarin dansers en musici alle ruimte krijgen en nemen om te excelleren op het podium.

Tickets voor een van bovenstaande voorstellingen of het andere moois wat BRIK Festival te bieden heeft, koop je eenvoudig en snel online. Check het programma, kies de favorieten van jou én je gezin uit en blok het alvast maar in je agenda: dit belooft iets moois te worden.

Pinksteren

Tipje voor Pinksteren: BRIK Festival heeft voorstellingen tot en met 11 juni! Zoek leuke voorstellingen uit en geniet extra van je pinksterweekend!

Meer weten over BRIK Festival? Lees:

Zo reis je een week lang de wereld over, zonder Breda te verlaten

Indrukwekkende, speelse voorstellingen met dansers afkomstig van over de hele wereld. Bijzondere the...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door BRIK Festival. Meer over BRIK Festival ontdekken?

BRIK Festival

Nieuwe Huizen 41, Breda

adv.