Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In dit bijzondere doolhof maak je dezelfde keuzes als tijdens de Tweede Wereldoorlog

Aangeboden door Brabant Remembers 11 oktober 2019

Stop Google Maps maar weg, want jij gaat verdwalen op een heel bijzondere manier. Op nog geen halfuurtje rijden, in de bossen van Bergen op Zoom, ligt iets verstopt: het Dilemma Doolhof. Een interactieve kunstinstallatie die jou ingrijpende keuzes uit het verleden én heden laat maken. Daar denk je nog dagenlang over na!

Waarschijnlijk heb jij de Tweede Wereldoorlog niet bewust meegemaakt, maar misschien je opa en oma wel. Bezoek het Dilemma Doolhof, kruip eens in hun huid en ervaar de impact van deze verschrikkelijke oorlog.

Wat had jij gedaan?

Maar wat staat je hier nu precies te wachten? Zoals je op de foto’s ziet bestaat het Dilemma Doolhof uit witte kruizen, bijpassend aan het ‘veld van eer’ waar omgekomen militairen uit de Tweede Wereldoorlog begraven zijn. Bij ieder kruispunt kies jij een kant en daardoor ook het vervolg van het verhaal. Wat had jij gedaan? Iedere route is anders! Het doolhof is sober, wat het verhaal dat je volgt extra intens maakt.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Brabant Remembers

Wat zou je nu doen?

Veel van de verhalen in het doolhof komen overeen met verhalen van nu. Denk bijvoorbeeld aan de vluchtelingenkwestie. Wat zou jij nu doen? Stof tot nadenken gegarandeerd!

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Brabant Remembers //Carin Deben

Vrije toegang

Precies tussen het Canadese en Britse ereveld in vind je het Dilemma Doolhof. Honderden militairen die omkwamen bij de Slag om De Schelde liggen hier begraven. Dit was een van de zwaarste operaties uit de Tweede Wereldoorlog en erg belangrijk voor onze bevrijding. Het doolhof is tot en met 6 juni 2020 gratis te bezoeken. Sterker nog: de plek is vrij toegankelijk van 8.30 uur tot zonsondergang.

Genoeg te beleven

Combineer je bezoek aan het Dilemma Doolhof met andere spektakels! Zo is tot en met 27 oktober het openluchtspektakel Supersum. Van 20 oktober tot juni 2020 bezoek je de expositie over de bevrijding van de Brabantse Wal. Ideaal om in één dag tijd een goed beeld te krijgen over onze bevrijding.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Brabant Remembers. Meer over Brabant Remembers ontdekken?

Brabant Remembers overige bezienswaardigheden

Bekijk meer:overige bezienswaardigheden

adv.