Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het tofste Belgische festival is weer in Breda: dit kun je verwachten van ‘Ik Zie U Graag’

Aangeboden door MEZZ 5 maart 2020

Wachten met festivals tot het zomer is? Niet als je het aan MEZZ vraagt. Traditiegetrouw staat het poppodium jaarlijks twee dagen in het teken van Belgische muziek. Van bands die zaal na zaal uitverkopen tot onontdekt talent: je verveelt je hier geen moment. Wij spreken programmeur Marc Maquelin over wat Ik Zie U Graag dit jaar voor ons in petto heeft op 3 en 4 april.

“De variatie in onze bezoekers is leuk om te zien: fervent luisteraars van Studio Brussel die maar al te graag een afstand afleggen om dit bij te wonen. Bredanaars, Belgen, mensen uit het noorden van ons land. Echt van alles”, begint Marc zijn verhaal.

Grote én kleine namen

Ieder jaar doet Marc z’n best om een gevarieerd programma op te zetten. “Zo zijn Compact Disk Dummies en Zwangere Guy namen die in Nederland bekender zijn. Maar grote kans dat je nooit hebt gehoord van bijvoorbeeld Brihang, IBE of Tessa Dixson. Juist door die grenzen op te zoeken, maken we de line-up interessant.” Wat je kunt verwachten tijdens deze twaalfde editie? “Een dwarsdoorsnede van wat in België momenteel speelt aan popmuziek. De publiekstrekkers, maar ook de onderkant van de scene: jong talent.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Compact Disk Dummies. Foto: Alexander Populier

Belgisch biercafé

Je hebt vast meegekregen dat MEZZ onlangs is verbouwd. Marc: “Dankzij het nieuwe popcafé hebben we nu de ruimte om het biercafé wat normaal buiten stond, naar binnen te halen. Hier geniet je van Belgische biertjes. De tent buiten richten we in voor extra programma. Artiesten brengen hier kleinere sessies ten gehore, geven hier misschien interviews of doen zelfs een semi-akoestische sessie. We werken nog aan de precieze invulling, maar het wordt heel tof en lekker spontaan.”

Van harde rock tot hiphop

Is in één woord te omschrijven wat voor muziek hier komt? “Nee”, zegt Marc. “Van harde rock tot hiphop: het loopt ontzettend uiteen. Dat is juist zo mooi aan dit festival. Zowel op de vrijdag als op de zaterdag staat een stevige line-up klaar om jou te verrassen. Vrijdag beginnen we iets later op de dag, zaterdag ben je vanaf 16.00 uur welkom. Naast dagtickets verkopen we ook passe-partouts, voor als je geen moment wilt missen. Veel bezoekers van ver blijven dan een nacht in Breda.” Tip van ons: de kaarten gaan héél hard. Wees er snel bij, want de vrijdag is al uitverkocht. Koop je kaarten via de link hierboven of check het volledige programma van MEZZ via de oranje button hieronder.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door MEZZ. Meer over MEZZ ontdekken?

MEZZ poppodia

Op aanvraag

Keizerstraat 101, Breda

Bekijk meer:poppodia

adv.