Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Laat je onderdompelen in dans, livemuziek en meer: deze gratis voorstelling in Breda wil je zien

Aangeboden door Gemeente Breda 15 juli 2020

De Grote Kerk is een belangrijke plek in Breda. Het is de ideale plek om tot jezelf te komen, al helemaal na de gebeurtenissen van de afgelopen maanden. Om Bredanaars een hart onder de riem te steken, is in de Grote Kerk van maandag 20 juli tot en met vrijdag 31 juli een bijzondere voorstelling te bezoeken: STEMMING, een moment om te gedenken. 

Samen met veel Bredase culturele organisaties en Bredaas talent, bieden de gemeente Breda en de Grote Kerk jou een bijzondere beleving. Laat je meevoeren door livemuziek, dans en spoken word. De voorstelling is gratis, maar reserveren is wel nodig. Goed om te weten: je beleeft het deels lopend.

Voor Bredanaars, door Bredanaars

Na de eerste brandhaarden van het coronavirus, de overvolle IC’s en soms schrijnende situaties in verzorgingstehuizen, is het tijd om de balans op te maken. Niet alleen het sociale leven heeft geleden, de situatie had ook veel economische gevolgen. We pakken de draad weer op en beseffen dat veel verandert. Daarom zoeken we nieuw perspectief en verse energie om volgende stappen te nemen.

Beweging en klank

De Grote Kerk is een plek om te verstillen. Kun je een moment voor jezelf gebruiken? Laat je dan tijdens een van de voorstellingen meevoeren door de beweging en klank. De gemeente Breda maakt met deze voorstelling van troost en schoonheid een mooi gebaar naar de stad. De Grote Kerk organiseert deze bijzondere reeks in samenwerking met de Stilte, Chassé Theater, Daan Manneke, Aart Bergwerff, Cappella Pratensis, Dyane Donck en Stroom.

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Het leven gaat gewoon maar door

Jack Timmermans is artistiek leider bij de Stilte en bij deze voorstellingen in de Grote Kerk. Hij vertelt: “Als we denken aan het coronavirus en aan de crisis die dit veroorzaakt heeft, is het teruggeworpen worden op onszelf kenmerkend. Mensen verdwenen achter hun deuren in hun huizen, landen sloten zich af binnen hun grenzen, het leven trok zich terug in een cocon. En in die beslotenheid ging alles verder, ging alles door. Het is het leven dat zich met alle verlies, met alle pijn en zorgen niet gewonnen geeft. Het leven gaat gewoon maar door.”

Dit kun je verwachten

Wil je een bijzondere voorstelling beleven op een prachtige locatie? Van maandag 20 juli tot en met vrijdag 31 juli zijn de voorstellingen te bewonderen in de Grote Kerk op diverse tijdstippen in de middag. De specifieke speeldata vind je op de website en hier reserveer je ook direct tickets. De voorstelling is uiteraard coronaproof én in kleine groepjes.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gemeente Breda. Meer over Gemeente Breda ontdekken?

Gemeente Breda gemeentediensten

Vandaag gesloten

Claudius Prinsenlaan 10, Breda

Bekijk meer:gemeentediensten

adv.