Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Durf jij ‘van de hoge’? 5 x naar het zwembad in Breda

Door Thijs van den Houdt 3 juni 2018

Ben jij een echte vis in het water? Gaat er voor jou niets boven een kleddernatte zwempartij? Indebuurt helpt en maakt voor jou een lijst met ieder zwembad in Breda. Binnen en buiten, mét of zonder glijbaan. Op deze vijf plekken neem jij een frisse duik: 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Optisport Sonsbeeck

sonsbeeck
Foto: Facebook Optisport Sonsbeeck

Dit zwembad in het Sonsbeeckpark is opgedeeld in twee delen: het recreatiebad en het wedstrijdbad. Die laatste is 25 meter lang en natuurlijk ietsje kouder dan zijn broer. In het recreatiegedeelte vind je twee flinke glijbanen, een vrijzwembad (ook 25 meter lang) en onze lievelings: een stroomversnelling naar buiten met watervalletjes en een grot!

Optisport De Wisselaar

wisselaar
Foto: Facebook Optisport Wisselaar

Zwembad De Wisselaar – in de gelijknamige wijk – heeft één groot wedstrijdbad. Dan bedoelen we ook wel écht groot: met 50 meter is het een bad van professioneel zwemformaat. Gelukkig voor de plezierzwemmers kun je er ook vrij zwemmen en gebruik maken van de speelattributen. Ook hebben ze twee duikplanken, ieder van verschillende hoogte.

Optisport Wolfslaar

Zwembad Wolfslaar
Foto: Facebook van Zwembad Wolfslaar

Dé zomerse zaterdag brengt een Bredanaar door bij Wolfslaar (bij de Ypelaar). Het is het enige chloorbad in de open lucht, en heeft met twee grote baden mogelijkheden te over. Het wedstrijdbad telt 50 meter en vangt daarnaast iedereen op die van één van de drie duikplanken springt. Het kleinere bad is wat warmer en heeft een leuke glijbaan. Strijk maar ergens neer met je handdoekje; chillen geblazen!

Optisport Swimming Academy

De Swimming Academy van Optisport is een wat minder bekend zwembad. Dat is niet zo vreemd, want het wordt enkel gebruikt om zwemles te geven aan kinderen. Het is goed verstopt in de natuur tussen Ulvenhout en het Mastbos. Mochten je kinderen (ooit) een rustig plekje nodig hebben om te leren zwemmen, dít is de spot.

Zwemperfekt

Zo gracieus als dit varkentje gaat het waarschijnlijk niet worden, maar je kunt een poging wagen bij Zwemperfekt (gelegen tussen Prinsenbeek en de Haagse Beemden). Behalve dat er veel zwemles voor kinderen wordt gegeven, kun je hier terecht voor Aquafit. Verder is er op maandag, dinsdag en donderdag (alleen dames) ruimte voor vrij zwemmen.

Lees meer:

Asterdplas Breda

Even niet meer zwemmen in de Asterdplas. Maar waar dan wel?

Net onderweg naar de Asterdplas voor een verfrissende duik? Keer maar weer om! Er is wederom een neg...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.