7 x doen in Breda dit weekend

Door Laura van Etten-Elting 9 november 2017

Is het alweer weekend? Nou, bijna! Het is in ieder geval tijd om plannen te maken. Er is weer veel leuks te doen in Breda dit weekend. Dit zijn onze tips:

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Elluf Elluf

elluf elluf breda
Foto: ANP

Yes! Zaterdag is het elluf elluf, de start van het carnavalsseizoen. Dat laat Breda niet zomaar aan zich voorbij gaan en er worden véél feestjes georganiseerd. Wij hebben alle elluf elluf feestjes op een rijtje gezet. Klik op de link waar jij in je carnavalspakkie terecht kan.

Moeke’s ModderRit

doen dit weekend in Breda
Foto: Facebook event van Moeke’s ModderRit

Moeke’s ModderRit leidt je 30 km lang over veelal onverharde paden en weggetjes. Dwars door Moeke’s achtertuin! Deelname is gratis, maar wel geheel op eigen risico. Via het Facebook event kan je laten weten of je meedoet en je fietsvrienden uitnodigen.

Ze verzamelen om 9.45 uur bij Moeke en vertrekken om 10.00 uur. Na de tocht zal het aangenaam opwarmen zijn bij Café Moeke. Iedereen met een mountainbike is welkom om mee te doen. Zoals altijd hanteren ze het principe ‘samen uit samen thuis’, want bij de ritten draait het niet om de snelheid, maar om de gezelligheid.

Wiewatwaar: Moeke’s ModderRit, zaterdag 11 november vanaf 09.45 uur, Café Moeke

Moeke Ginneken cafés

nu gesloten10:00 - 02:00

Ginnekenmarkt 17, Breda

Bekijk meer:cafés

Bijzondere foto-expositie: Mantel der Liefde

doen dit weekend in Breda
Foto: Mantel der Liefde – Ilse Wolf

Tijdens het weekend van de Mantelzorg opent de interactieve foto-expositie Mantel der Liefde. Kom kijken, bekijk de beelden en laat je rondleiden door de makers.

BredaPhoto vroeg fotografe Ilse Wolf om een van de participatieprojecten te begeleiden: het ouderenproject. Samen met de bewoners van seniorenresidentie Het Ruitersbos en verpleegtehuis de Leystroom in Breda bracht ze het thema ‘YOU’ van BredaPhoto in beeld.

Wiewatwaar: Mantel der Liefde, van 11 november tot 29 december, Stationsplein Breda

Zondagochtend yoga

doen dit weekend in Breda
Foto: Yoga Puur Breda

Elke zondag kan je bij Yoga Puur Breda een themales of workshop yoga volgen. Deze zondag begin je om 10.00 uur met een uur Yin Yoga. Dit is een rustige vorm van Yoga. Je stretcht vooral je bindweefsel door opzoek te gaan naar volledige overgave in Yin Yogahoudingen. Houdingen waarin je geen spierkracht hoeft te gebruiken. Je probeert juist zoveel mogelijk te ontspannen.

En of je daarna nog niet relaxt genoeg bent, ga je een half uur Yoga Nidra beoefenen. Dit is een geleide meditatie waarin je opzoek gaat naar diepe ontspanning.

Deze heerlijke relaxte ochtend practice sluit je af door een gezonde lunch op de mat. Klinkt wel fijn he? Er zijn nog een paar plekjes vrij. Meld je snel aan via Facebook of per mail: [email protected]

Wiewatwaar: zondagochtend yoga, zondag 13 november van 10.00 uur bij Yoga Puur Breda

Yoga Puur Breda sportcentra

vandaag gesloten

Mauritsstraat 12, Breda

Bekijk meer:sportcentra

Reeënexcursie Ulvenhoutse Bos

doen dit weekend in Breda
Foto: Puur Buiten Zijn

Als je genoeg zen bent na de yoga in de ochtend kan je in de middag nog even heerlijk het bos in. Puur Buiten Zijn organiseert een reeënexcursie in het Ulvenhoutse Bos.

De excursie start in het Tuinhuis van Charlotte op het terrein van Boerderij Wolfslaar. Na wat uitleg en een consumptie ga je naar het iets verderop gelegen bos. Langzaam wandelend en spiedend zoek je in de schemering naar reeën.

De tocht is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. De prijs is 12 euro per persoon inclusief consumptie. Zin om mee te gaan? Opgeven via [email protected]

Wiewatwaar: Reeënexcursie, zondag 13 november om 15.00 uur, Tuinhuis van Charlotte

Het Tuinhuis van Charlotte lunch

nu gesloten10:00 - 16:00

Wolfslaardreef 95, Breda

Bekijk meer:lunch

SiSoSunday in de Bruine Pij

doen dit weekend in Breda
Afbeelding: Café De Bruine Pij

Niet zoveel zin in bos maar eerder in een biertje? Ga dan zondagmiddag naar de Bruine Pij. Daar kan je onder het genot van een drankje genieten van romantische liedjes van singer songwriter Panda Romance.

Wiewatwaar: SiSoSunday, van 15.00 uur tot 17.00 uur, Café de Bruine Pij

De Bruine Pij cafés

nu gesloten09:00 - 02:00

Kerkplein 7, Breda

Bekijk meer:cafés

Lunchen bij Inspire en genieten van kunst

doen dit weekend in Breda
Foto: Instagram van Ian Verreijt

Ian Verreijt is een kunstenaar uit Prinsenbeek en zijn bijzondere abstracte en kleurrijke kunstwerken zijn tot en met 4 december te bewonderen bij Inspire Coffee Company.

Ian: “Ik ben al jaren aan het schilderen. Als kind was ik al enorm creatief bezig vooral met schilderen en tekenen. Eigenlijk de laatste ander half jaar ben ik begonnen met abstracte kunst. Sinds november 2016 ben ik pas echt vol bezig met het maken van grotere werken en sinds februari laat ik mijn werken aan de wereld zien. Voornamelijk via Instagram!”

Inspire Coffee Company koffiebars

nu open08:30 - 18:00

Veemarktstraat 4, Breda

Bekijk meer:koffiebars
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen