Dit moet je weten over Open Monumentendag Breda

Door Annemijn Heijstek 28 augustus 2018

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 september openen verschillende monumentale panden de deuren voor het grote publiek tijdens Open Monumentendag Breda. Het thema dit jaar is ‘In Europa’, en het accent ligt dan ook op ons Europees erfgoed.

Meer dan dertig monumenten

Tijdens de Open Monumentendagen openen meer dan dertig monumenten in Breda hun deuren. Je kunt binnenkijken bij bekende monumenten zoals de Grote Kerk en Kasteel Bouvigne, maar ook bijvoorbeeld bij de oude Casino bioscoop die op dit moment verbouwd wordt en bij de creatieve makers die tegenwoordig in Electron huizen. De volledige lijst met monumenten die je dit weekend kunt bezichtigen vind je hier.

MonumentenNacht

Nieuw dit jaar is de MonumentenNacht, waarbij je een nachtje mag slapen in het bekendste icoon van Breda: de Grote Kerk. Je mag zelf je slaapplaats uitkiezen, wordt vermaakt met een nachtelijk programma met muziek en dans en de volgende ochtend word je gewekt met een uitgebreid ontbijt. In totaal zijn er honderd slaapplaatsen beschikbaar. Hier vind je meer informatie.

Activiteiten

Tijdens dit weekend kun je niet alleen prachtige monumenten bezoeken, maar kun je ook deelnemen aan onwijs veel leuke activiteiten. Kinderen mogen op zaterdag hun eigen monument bouwen, voor dansliefhebbers is er op zondag een dansvoorstelling in de kapel van Hotel Nassau en sportievelingen suppen dit weekend over de singels van Breda. Hier vind je een overzicht van alle activiteiten.

Electron

Open Monumentendagen Breda

08 sep 2018 vanaf 00:00 t/m 09 sep 2018 tot 23:59

Meer over

Doen

adv.