Dit moet je weten over Betoverend Breda 2018

Door Annemijn Heijstek 4 december 2018

Afgelopen jaren toverde onze mooie stad tijdens de feestdagen om in Winterland Breda, dit jaar worden we verrast met een compleet nieuw concept: Betoverend Breda. Dit kun je verwachten.

Wanneer?

Het evenement start op vrijdag 14 december en duurt tot en met zondag 6 januari. Tijdens de opening van Betoverend Breda geeft Maan een spetterend optreden, laat ZO! Gospel Choir van zich horen en sluit De Nieuwe Veste Bigband de avond af met een kerst sing-a-long.

Waar?

Op de Grote Markt vind je vanaf half december een gezellige kerstmarkt met meer dan dertig kraampjes. Iedere dag vind je op de schaatsbaan een andere activiteit: van een ochtendje prinsessen schaatsen tot een silent disco ‘s avonds. De baan ligt op de Grote Markt, vlakbij de sprekende kerstboom. Sprekende kerstboom? Ja, Careltje, het mysterieuze mannetje dat al eeuwenlang onder de Grote Markt woont, vertelt iedere dag vanuit de prachtige boom wat hij allemaal heeft gezien in de stad. Maar niet alleen op de Grote Markt is het feest: door heel de stad worden toffe evenementen georganiseerd.

Activiteiten

Tijdens Betoverend Breda worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd. Op 15 december wordt het Begijnhof verlicht met 2.000 kaarsjes, waardoor het lijkt alsof je een verhaal van Charles Dickens binnenstapt. Ook kun je op diverse dagen aan boord stappen bij een norse schipper voor een schemertocht, waarbij je van de Haven naar het Valkenberg Park vaart terwijl de schipper je een bijzonder verhaal vertelt. Tof: op 22 december kun je de toren van Grote Kerk beklimmen bij kaarslicht. En op 28 december kunnen kinderen meedoen aan de lichtjeswandeling in het Mastbos. Een compleet overzicht van alle evenementen vind je hier.

Bereikbaarheid

Op en in alle parkeerplaatsen- en garages in en rondom het centrum kun je je auto kwijt. Voor een hele dag parkeren betaal je in Het Turfschip, De Prins en Chasséparking maximaal €10,-. Het goedkoopst parkeer je op het terrein Gasthuisvelden/Arsenaalpad. Hier kost een hele dag parkeren maximaal €4,-.

Voor alle informatie over de bereikbaarheid van Breda per bus of trein kun je het beste de websites van 9292 of de NS raadplegen. Vanaf station Breda wandel je in ongeveer tien minuten naar de festiviteiten op de Grote Markt. Om je alvast een beetje in de sfeer te brengen is de hele route feeëriek verlicht!

Breda heeft vijf fietsenstallingen, waar je je (brom)fiets of scooter kunt parkeren. Je kunt er een buggy, rollator, fiets of bakfiets huren en je helm, jas of boodschappen in een kluis opbergen. Ook kun je in bijna alle stallingen je e-bike opladen en je band oppompen. De fietsenstalling is overdag gratis en ‘s nachts betaal je slechts €1,-.

Lees ook:

december in Breda

Dit is er allemaal te doen in december in Breda

Biertjes proeven tijdens Biergarten & Barrels Winterfestival, struinen over kerstmarkten en dansen t...

adv.