Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Reünie bij Tiggelman Dance & Events: weet jij nog wat het ‘elf uurtje’ is?

Aangeboden door Tiggelman Dance & Events 1 oktober 2019

Sinds 1949 is Tiggelman Dance & Events dé dansschool van Breda. Eigenaresse Renate Tiggelman (41) nam het over van haar ouders Leon en Anja, die het stokje jaren geleden overnamen van haar opa en oma. In al die tijd danste bijna heel Breda bij de oude vestiging aan de Haven en de huidige dansschool aan de Slingerweg. Tijd om de dansschoenen uit de kast te pakken, want 19 oktober is de grote reünie! 

Bijna dertig koppels staan tegenover elkaar op de dansvloer als we binnenlopen. Het is hun tweede dansles. In het midden doet Renate samen met Laurens een aantal nieuwe danspassen voor. De koppels maken oogcontact, alsof ze willen zeggen ‘Kunnen wij dit wel!?’ En ja hoor: nog geen minuut later mogen zij het proberen. Met succes!

Alle dagen dansles

We nemen plaats in de grote danszaal, aan een van de gezellige zithoekjes. “Op donderdagavond ben ik vrij, dan geeft een collega van me les. De andere avonden sta ik op de vloer”, vertelt Renate. “Overdag houd ik me vooral bezig met privélessen, dansles op scholen en ondersteun ik aanstaande bruidskoppels die hun openingsdans onder de knie willen krijgen.” Deze dame zit niet stil en dat vindt ze maar al te leuk!

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

19 oktober: de grote reünie én gezellig feest

Zat jij vroeger op dansles bij Tiggelman en wil jij die oude tijden weer eens herleven? Of dans je er nu en ben je benieuwd hoe jouw voorgangers de voetjes van de vloer gooiden? Of ben je überhaupt nog nooit de dansschool binnengestapt? Goed nieuws: op 19 oktober staat de hele danszaal in het teken van een grote reünie met hapjes, drankjes én goede muziek. Gelijk met de reünie barst ook het feest ter ere van het zeventig jarig bestaan los. Iedereen is welkom!

Renate vertelt: “Uiteraard komt ook het ‘elf uurtje’ terug. Dat was hét moment op de dansavond dat het wat knusser en gezelliger werd tussen de schuifelende koppels.”

De gezellige avond is helemaal gratis, aanmelden is wel zo fijn! Waarom? “Zo kunnen we de muziek perfect aanpassen aan de bezoekers. Samen met alle gasten, dj Salty, mijn ouders Leon en Anja, bekende gezichten zoals Laurens, Jeroen, Alex en Mery en nog vele anderen wordt het een ouderwets avondje Tiggelman!”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Iedereen kan dansen

Kan iedereen zomaar meedoen aan de dansles bij Tiggelman Dance & Events ? Oh, ja zeker! “Het is echt voor iedereen. Natuurlijk heeft de één meer gevoel voor ritme dan de ander, maar dat maakt niet uit. Plezier staat voorop en daarom zorg ik voor een ongedwongen sfeer.”

Zet jij graag je beste beentje voor en wil jij die heupen soepel houden? Schrijf je in! De cursus duurt 14 weken en start in september en januari. Misschien kunnen jij en je danspartner nog nét aansluiten bij het lopende seizoen. Ben je alleen? Dat is ook geen probleem! “We proberen de ‘alleenstaande’ dansers altijd te koppelen, zodat je lekker mee kan doen”, laat Renate weten.

Van alle markten thuis

Tegenwoordig hoeven nog maar weinig kinderen van hun ouders op dansles. “We zien inderdaad minder tieners”, vertelt Renate. “Maar het aantal twintigers neemt zeker toe. We hebben hier álle leeftijden en dat maakt het erg leuk.” Naast stijldansen biedt de dansschool ook andere vormen aan, zoals streetdance, zumba en dansen voor kinderen. “Met streetdance en zumba waren we de eerste in Breda. Natuurlijk kun je zumba doen in de sportschool, maar wij focussen meer op de dans zelf.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Tiggelman Dance & Events
De uitnodiging voor het tienjarig bestaan. Foto: indebuurt Breda
De verhuizing! Foto: indebuurt Breda
De opa en oma van Renate. Foto: indebuurt Breda

Al zeventig jaar dé dansschool

“Mijn opa en oma startten hun dansschool in 1949 aan de Haven. Mijn ouders namen dit over en verhuisden het in 1984 naar de Slingerweg. Daar zitten we tot op de dag van vandaag nog steeds.”

Toch ziet Renate wel verandering. “Vroeger danste iedereen, het was dé sociale activiteit voor tieners. Vijfhonderd pubers stonden hier elke zaterdagavond danspassen te leren. Op maandag kletsten ze op school bij over alles wat er was gebeurd, wie nu verkering had met wie en welke koppels hadden gekust.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door Tiggelman Dance & Events. Meer over Tiggelman Dance & Events ontdekken?

Tiggelman Dance & Events

sport en bewegen

Slingerweg 95, Breda

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.