Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cadeautip voor de feestdagen: dit boek moet iedere Bredanaar in de kast hebben staan

Aangeboden door Bredase Volksverhalen 15 november 2020

De feestdagen zijn in aantocht. Dat betekent: tijd om cadeaus in huis halen! Als je op zoek bent naar een lokaal product dat voor en door een Bredanaar is gemaakt, hebben wij een tip: het boek Bredase Volksverhalen van Naomi Jansen (34). Het afgelopen jaar is deze schrijfster in de weer geweest met het verzamelen, beschrijven en verfijnen van echt Bredase volksverhalen.

Van legendes tot oude regionale sagen en andere verhalen: Bredase Volksverhalen bestaat uit 14 verhalen, twee gedichten en ook nog twintig illustraties van Melanie Drent. Je hebt misschien wel via Zondag met Lubach meegekregen dat lezen heel belangrijk is én blijft voor de jeugd, dus het is alleen maar fijn als je daar aan kunt bijdragen! Extra fijn: dit boek is een echte eyecatcher in je boekenkast.

Voorproefje

Benieuwd wat je in Bredase Volksverhalen gaat lezen? We verklappen niet te veel, maar lichten vast een tipje van de sluier. Zo speelt ‘Een schat van een meisje’ zich af in de Haagse Beemden. Het verhaal gaat over Pelle, een 12-jarige jongen die niks van meisjes moet weten. Sterker nog: aan zijn klasgenootje Mia heeft hij écht een hekel. Tot hij samen met haar op een legende stuit over een gevulde schatkist. Deze zou verborgen liggen nabij het Goudenmuntenpad. Houdt hij vast aan zijn principes of laat hij zich verleiden door de gouden munten? Dit spannende verhaal lees je in mum van tijd uit!

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: Bredase Volksverhalen

De legende van de Duivelsbrug

Oké, we doen er nog eentje! De Duivelsbrug vind je aan de rand van het Ginneken. Die naam roept veel vragen op en daardoor ontstond een eeuwenoude legende in Breda die misschien wel uit het jaar 1300 stamt. Hier wordt nog tot op de dag van vandaag over gesproken. In Breda is het logisch dat je trouwt met wie je wilt, maar vroeger lag dat anders. Je mocht pas trouwen met je liefje als je ouders dat goed vonden. De legende van de Duivelsbrug in Bredase Volksverhalen beschrijft een meeslepend liefdesverhaal dat doet denken aan Romeo en Julia. Een groot verschil: hierbij is een van de hoofdrollen weggelegd voor groot, zwart wezen met felrode ogen. De duivel! Als je tijdens een donkere avond in het Markdal bent en je hoort de klokken van de Laurentiuskerk luiden, dan kun je je maar beter uit de voeten maken, want men zegt dat de duivel er nog steeds ronddwaalt…

Ideaal cadeau voor jong en oud

Als docent Nederlands wist Naomi haar boek in een stijl te schrijven die zowel voor jongeren als volwassenen interessant is. Dat maakt Bredase Volksverhalen extra leuk om te geven: zo kun je je zoon, dochter, nicht of neef verrassen met een cadeau dat minstens even leuk als leerzaam is. Maar ook je partner, Bredase familie of collega’s vinden het supertof om dit boek cadeau te krijgen. Dankzij de lokale verhalen waarin bijna alle Bredase wijken aan bod komen, herken je als lezer al gauw waar verhalen zich afspelen. Hoe tof is dat?!

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Stay at home dankzij de gratis inpakservice

Ben je zelf geen held als het om inpakken gaat? Of stuur je het boek direct naar de ontvanger? Tip van ons: als je het boek online bestelt, geef dan in het opmerkingenkader aan dat je het wilt laten inpakken. Dit doe je door ‘inpakken kerst’ of ‘inpakken Sinterklaas’ toe te voegen. Naomi regelt de rest voor je!

Koop lokaal!

Leuk om te weten: tijdens het bladeren geniet je ook van de illustraties van Melanie Drent en de vormgeving van Joost van Dorst, beiden uit Breda. Ben je enthousiast geworden en wil je dit boek voor jezelf of een ander bestellen? Snappen we! Je koopt het boek online via de webshop, voor € 35,- inclusief verzendkosten. Wil je liever eerst even snuffelen? Bredase Volksverhalen is ook te koop bij de Bredase boekhandels.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bredase Volksverhalen. Meer over Bredase Volksverhalen ontdekken?

Bredase Volksverhalen

adv.