Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo reis je een week lang de wereld over, zonder Breda te verlaten

Aangeboden door BRIK Festival 24 april 2019

Indrukwekkende, speelse voorstellingen met dansers afkomstig van over de hele wereld. Bijzondere theatershows én een uitje voor de hele familie? Dat klinkt als iets waar je wel even voor in de auto zit. Niets is minder waar: in onze mooie stad is in juni weer een week lang het BRIK Festival!

Het Stiltefestival gaat verder onder een nieuwe naam en met een nieuw gezicht: het BRIK Festival (Brabants Internationaal Kinderfestival) is hét festival vol exclusieve dans- en theatershows in Breda. Dankzij dit mooie initiatief woon jij samen met je kinderen, vrienden, familie of buren exclusieve voorstellingen met internationaal karakter bij. Reis een week lang de wereld over, zonder Breda te verlaten. Gewoon in eigen stad dus: van 5 tot en met 11 juni. Allemaal met een eigen thema, eigen continent en eigen magische wereld. En uiteraard méér dan kindvriendelijk: de voorstellingen zijn namelijk speciaal gecreëerd voor kinderen. Een erg leuke manier om je baby, peuter, kleuter of schoolkind op een verwonderlijke manier kennis te laten maken met theater en dans.

Tekst gaat door onder de foto.

Foto: BRIK | Damian Siqueiros

Enkele parels uit het programma

Heb je stiekem een zwak voor klassieke muziek, maar luister je dit eigenlijk te weinig? Of vind je het lastig om dit over te brengen aan je kids? De theatershow ‘9’ is op donderdag 6 juni te zien tijdens BRIK Festival. Toepasselijk genoeg geschikt voor kinderen vanaf negen jaar, maar ook zeker het zien én luisteren waard voor volwassenen. Bijzonder: de jonge, dove danser die de muziek eigen maakt en op zijn manier zijn lichaam laat spreken tijdens de dansen die hij uitvoert.

Ben je op zoek naar een voorstelling waar je samen met je kinderen de show écht beleeft? ‘De Ontspoking’ van dansgezelschap de Stilte speelt op 5 juni in het Chassé Theater en is leuk voor kinderen van vier jaar en ouder.

Alle shows zijn geschikt voor het hele gezin, maar als je echt jong en oud wilt vermaken, is ‘Suites Curieuses’ erg passend. Deze show is geschikt voor alle leeftijden, waardoor je verzekerd bent van een leuk uitje met de hele familie. Het onderwerp? Denk hierbij aan Roodkapje, maar dan met nogal een andere insteek. Vermaak gegarandeerd!

BRIK Festival: exclusief en gewoon in eigen stad

Dankzij BRIK Festival is het mogelijk om exclusieve dans- en theatershows met artiesten van over de wereld gewoon bij te wonen in onze eigen stad. De aftrap van het festival vindt plaats op woensdagmiddag 5 juni, met de gratis voorstelling BLOCK op het Kasteelplein. Een mooie manier om je samen met je gezin onder te dompelen in cultuur. Zet je logica aan de kant en laat je lekker meeslepen! Tot en met 11 juni worden er verschillende voorstellingen tentoongesteld in onze stad. Meer informatie? Bekijk dan even de website.

De Ontspoking | Foto: Jack Timmermans
Foto: Julie Artacho

Meer over BRIK Festival ontdekken?

BRIK Festival

Nieuwe Huizen 41, Breda

adv.