Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Breda Jazz Festival 2019: alle handige info op een rij

Door Daphne Geelink 30 mei 2019

Yes! Het is weer bijna tijd voor het oudste en grootste jazzfestival van Europa: Breda Jazz Festival 2019. Vier dagen lang de voetjes van de vloer, borrelen met goed gezelschap en plezier maken voor tien. Hier vind je alle handige info op een rij.

Traditiegetrouw barst het vierdaagse feest op Hemelvaartsdag los. Vanaf donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni klinken jazzdeuntjes door de Bredase binnenstad. Er zijn in totaal ongeveer 17 podia en speelplaatsen in de stad. Wist je dat er dit jaar ook podia langs de Haven staan?

Programma 2019

Tijdens de eerste twintig jaar richtte Breda Jazz Festival zich vooral op oude stijl jazz, maar tegenwoordig is er een hele brede programmering en daardoor voor ieder wat wils. Er is een uitgebreid buitenprogramma en speciale binnenconcerten. Vaste en populaire onderdelen zijn de Duo Special in De Avenuehet Gospelconcert in de Grote Kerk en de Festival Surprise Bands. Naast de brede jazzprogrammering is er in het programma nog altijd ruimte en aandacht voor de oude stijl jazz. Het volledige programma van Breda Jazz Festival 2019 vind je hier.

Kosten

Alle buitenconcerten zijn gratis en toegankelijk voor iedereen. Een paar speciale binnenconcerten zijn alleen te bezoeken met toegangskaarten. De prijzen daarvan liggen tussen de €15,- en €25,-. Tickets voor deze concerten scoor je hier.

Bereikbaarheid

Rondom het centrum zijn diverse parkeerplaatsen en -garages waar je je auto kwijt kunt. Voor een hele dag parkeren betaal je in Het Turfschip, De Prins en Chasséparking maximaal €10,-. Het goedkoopst parkeer je op het terrein Gasthuisvelden/Arsenaalpad. Hier kost een hele dag parkeren maximaal €4,-.

Voor alle informatie over de bereikbaarheid van Breda per bus of trein kun je het beste de websites van 9292 of de NS raadplegen. Vanaf station Breda wandel je in ongeveer tien minuten naar de festiviteiten in de binnenstad.

Kom je met de (brom)fiets of scooter? Dan kun je je tweewieler het best in een van de vijf fietsenstallingen zetten. Je stalt je fiets overdag gratis of voor €1,- per nacht.

Het weer

Is een zonnebril in je tas een must of kun je beter een regenponcho scoren? Je weet het nooit in Nederland en daarom houden we je via dit artikel op de hoogte van het weer tijdens Breda Jazz Festival 2019.

Lees ook:

breda jazz festival

Gaaf! Dit jaar zijn er meerdere podia langs de Haven tijdens Breda Jazz Festival

Breda Jazz Festival breidt uit: ze introduceren dit jaar een Jazzboulevard. Dat lezen we dinsdagavon...
bas

Leuk volgens local Bas: ‘De hele stad is één groot festivalterrein tijdens Breda Jazz Festival’

Wie op zoek is naar de verborgen schatten van een stad, klopt al gauw bij de locals aan. Want wie in...
Jazzfestival

Gelukkig hebben we de foto’s nog: Jazz Festival in de jaren ’70!

Trekken wij daar even een paar vette foto's uit de oude doos! Het Breda Jazz Festival staat weer op ...

Meer over

Doen

adv.