Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijzonder uitje: dineer in een rijdende trein (en hij vertrekt uit Breda!)

Aangeboden door Dinner Train 12 maart 2020

Uit eten gaan is natuurlijk altijd leuk. Als je binnenkort op een écht bijzondere manier wilt dineren, hebben we een tip voor je. In het weekend van 3, 4 en 5 april stopt de Dinner Train in Breda. En ja, dat is precies wat je denkt: een trein waarin je kunt dineren.

Terwijl je zit te eten, rijdt de trein een route die ongeveer twee uur duurt. Het begin- en eindstation is natuurlijk Breda: je hoeft na afloop niet nóg een trein te pakken naar huis 😉. De route verschilt per keer. “We moeten rekening houden met de bestaande dienstregeling. Er kan iets gebeuren waardoor we een andere route moeten rijden. Het uitzicht is dus altijd een verrassing”, vertelt eigenaar Tim Beltz.

Dit staat er op het menu

Het diner wordt aan boord bereid. Elk rijtuig heeft een eigen keuken waar de chef de lekkerste gerechten voor jullie klaarmaakt. Op dit moment staan er bijvoorbeeld oosterse pompoensoep, kalfssukade en paddenstoelenlasagne op het menu. Je kunt bij je reservering aangeven of je een vis, vlees of vegetarisch menu wilt.

dinner train
Foto: Dinner Train

Het wordt een rustig ritje

Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je glas wijn omvalt bij de eerste de beste schok. Tim vertelt: “De treinen zijn verbouwd, zodat je er rustig in kunt eten. De machinisten rijden maximaal 120 kilometer per uur om te voorkomen dat het eten en drinken door de trein zal schuiven. Je merkt er ook niets van als je achteruit rijdt. De treinen zijn helemaal ingericht op een rustige en aangename rit.”

Goede service

Net als bij een normale treinrit kun je een kaartje kopen én is het belangrijk dat je op tijd bent. “Als we moeten vertrekken, kunnen we niet op de gasten wachten. Ze moeten dus echt op tijd op het station zijn.” Bij aankomst op het perron word je welkom geheten door een gastheer of -vrouw. “Hij of zij is de hele treinrit aanwezig om vragen te beantwoorden, kaartjes te controleren en te helpen indien nodig. Je wordt echt in de watten gelegd. We worden niet voor niets gewaardeerd om onze goede service: dat vinden we superbelangrijk.”

Je merkt het: een ritje met de Dinner Train is écht een bijzonder uitje! Op 3, 4 en 5 april is de trein in Breda, hij vertrekt om 17.00 en 19.30 uur. Je hebt al een ticket vanaf €49,- en boeken doe je hier. Na dit weekend rijdt Dinner Train door naar een andere stad: de trein vertrekt vanaf 15 locaties. In elke stad vertrekt de trein meerdere malen per jaar.


Meer over Dinner Train ontdekken?

Dinner Train

adv.