Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x plekken voor een romantische wandeling door Breda

Door Daphne Geelink 12 november 2020

Met historische straatjes, kleine steegjes en sfeervolle parken is Breda hartstikke romantisch. Zin om een wandeling te maken met je lief? Dan is de Parel van het Zuiden geen verkeerde keuze. Check vooral eens deze romantische plekken.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Speelhuislaan

Foto: indebuurt Breda

De Speelhuislaan is lekker romantisch door de prachtige herfstkleuren die er nu te vinden zijn. In de avond branden er lichtjes die je wandeling nóg romantischer maken. Eén en al gezelligheid in de Belcrum!

Spoorpark

Foto: TPJ Verhoeven Photography

Deze verborgen parel ligt achter het gerechtsgebouw in Breda. Je vindt er groen, bankjes en een prachtige zonsondergang. Omdat de meeste mensen deze plek niet kennen, is het vaak erg rustig in de avond. Het park is op doordeweekse dagen tot 20.00 uur geopend.

Uitzicht over Grote Kerk

Foto: Janine Klappert

Een adembenemend uitzicht op de Grote Kerk mag niet ontbreken. Loop richting de Koning Willem-Alexanderbrug: bij het gras ervoor staat een bankje waar je lekker kunt genieten van een echt Bredaas uitzicht. De singels, het kasteel, restaurant ’t Zusje en de ‘Witte Dame’ zijn allemaal te zien.

Zaartpark

Foto: indebuurt Breda

Nog meer groen om je geliefde mee naartoe te nemen: het Zaartpark ligt tussen de wijken Boeimeer en Heuvel in. Je kunt hier lekker wandelen, de bekende zwarte torens spotten of op een bankje relaxen. Dit is in ieder geval een romantische plek om een frisse neus te halen.

Nonnenveld

Foto: indebuurt Breda

Wandel je het liefst door de binnenstad? Het is vaak erg leeg op het Nonnenveld. Perfect om in alle rust met z’n tweeën te wandelen en te genieten van al het moois dat Breda te bieden heeft. Zo heb je vanuit hier ook een perfect uitzicht op de Grote Kerk en de Sint-Antoniuskathedraal die in de St. Janstraat staat. Enjoy!

Wilhelminapark

Foto: indebuurt Breda

Ah, weer zo’n mooie zonsondergang! Deze vind je in het Wilhelminapark. Ook hier is het volop herfst: bladeren die van de bomen vallen, prachtige rode kleuren en water waar je omheen kunt wandelen. Hier moet je dus naartoe voor een vleugje romantiek.

Markdal

Foto: indebuurt Breda

Deze prachtige groene plek is ideaal voor een lange wandeling. Je kunt richting Ulvenhout lopen of ervoor kiezen om Galder eens wat beter te bekijken. Your choice! Het groene landschap mét koetjes en kalfjes zorgt gegarandeerd voor een romantische date.

Lees ook:

susan van der sterren

Susan verhuisde voor de liefde van Breda naar Malta: ‘Het was heel spannend’

Sommigen blijven voor altijd in de Parel van het Zuiden, anderen kiezen ervoor om Breda te verruilen...
jasper de jongh

Jasper deed mee aan First Dates: ‘We gingen Amsterdam in om zonder camera’s te praten’

Geboren en getogen Bredanaar Jasper de Jongh (25) was dinsdagavond in alle Nederlandse huiskamers te...

Evi en Jasper zeiden ‘Ja, ik wil trouwen bij De Avenue!’ en dit vonden ze ervan

De mooiste dag van je leven, beter nog: van jullie leven. Jullie trouwdag! Na het aanzoek droom je s...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.