Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: je hond (gratis) meenemen in de bus in Breda?

Door Daphne Geelink 17 september 2020

Na een grote ronde met je trouwe viervoeter door het Mastbos, ben je wel klaar met wandelen. Je zoekt op je telefoon de dichtstbijzijnde bushalte om zo snel mogelijk op de bank te kunnen neerploffen. Dan bedenk je je opeens: mag je eigenlijk een hond (gratis) in de bus meenemen?

Is je beste vriendje klein van formaat? Kleine honden, of andere huisdieren die in een mand of draagtas passen, mogen volgens vervoerder Bravo gratis met de bus mee. Hoe zit dat met grotere honden? Ook dat is volgens busmaatschappij Arriva, waar Bravo onder valt, mogelijk. Wel moeten honden kort aangelijnd zijn, mogen ze niet op de bank zitten en geen overlast veroorzaken.

Kosten

Net zoals een konijn in een mand of een cavia in een draagtas, betaal je niets extra’s voor het ritje van je hond. Natuurlijk mogen hulphonden ook meereizen.

Honden in de trein

Ook in de trein mogen kleine huisdieren gratis mee in een tas, in een mand of op schoot. Er zijn geen specificaties over de grootte van het huisdier en de afmetingen van de tas, mand of kooi. De huisdieren mogen geen zitplaats innemen.

Voor grotere huisdieren is het verplicht om een dagkaart te kopen bij NS. Zo’n hondenkaartje kost 3,20 euro en is de hele dag geldig in heel Nederland. Goed om te weten: een assistentiehond reist gratis mee, al moet het dier wel herkenbaar zijn als helpende vriend. Dit is ook het geval wanneer alternatief vervoer wordt ingezet.

Lees ook:

Mag dat: fietsen door de Ginnekenstraat in Breda?

Even een boodschap halen bij de Hema of shoppen bij C&A: het kan allemaal in de Ginnekenstraat. Over...
hond zwemmen Breda

Je hond laten zwemmen in Breda: op deze plekken mag Fikkie een duik nemen

Hoewel het voor jou misschien al wat te fris is om in bikini of zwembroek het water in te duiken, is...

Veteraan Sandra heeft een ‘onzichtbare’ aandoening: ‘Hulphond Bieke helpt me elke dag’

Zie jij iets bijzonders aan de vrolijke dame op de foto? Op het eerste gezicht valt je aan Sandra Ve...

Meer over

Dieren Gemeente

adv.