Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Baasje gezocht! Friso ziet zijn vriendjes vertrekken maar in hem is weinig interesse

Door Daphne Geelink 30 juni 2020
  • Dierenopvangcentrum Breda heeft veel honden en katten die een baasje zoeken. Ieder dier verdient een fijn thuis, toch? Daarom zetten we iedere week een hond of kat in de spotlights. Deze week is dat Friso: deze kat zoekt een huis met veel ruimte. 

Friso kan het best zelf iets vertellen, dus hij stelt zichzelf aan je voor: “Voor mijn vriendjes hier in de opvang stromen de aanmeldingen binnen, maar helaas is er in mij weinig interesse. Ik vond het daarom maar eens tijd om me hier extra in de kijker te zetten. Ik ben Friso en fanatiek op zoek naar een leuke ervaren baas met veel ruimte voor mij.”

Van de straat

“Ik heb het jaren prima naar mijn zin gehad in de omgeving van een Chinees restaurant, waar ik regelmatig een heerlijke maaltijd bij elkaar kon zoeken. Ik ben uiteindelijk in de opvang terechtgekomen, omdat het even niet zo goed met me ging. Wat er precies is gebeurd, weet ik niet. Plots had ik pijn tijdens het lopen en eten. De mensen uit de buurt kenden me goed en hadden ook door dat er iets mis was. Zij haalden me uiteindelijk van de straat en hebben me hier naartoe gebracht.”

“De dierenarts heeft me goed onderzocht en na een tijdje pijnstilling en een gebitsbehandeling te hebben gehad, voel ik me weer helemaal de oude. Wel krijg ik hier inmiddels iedere dag pilletjes, want volgens de arts mankeer ik iets aan mijn hart. Zelf merk ik daar weinig van en dat ik die pillen krijg, vind ik helemaal prima. Ze stoppen het hier vaak in van dat lekkere vlees, jum!”

Geen polonaise

“De mensen hier zijn over het algemeen erg leuk en ik kom ze dan ook iedere dag tegemoet gerend, wanneer ze mijn kamer komen verschonen. Ik zeg over het algemeen, want soms willen die mensen van die stomme dingen, zoals dat ik in een mandje ga zitten om weer naar de dierenarts te moeten. Nou, daar ben ik dus niet van gediend en dan krijgen ze lekker een lel van mij. Aan mijn lijf geen polonaise!”

“Ik ben natuurlijk gewend geraakt aan de smakelijke gerechten van de Chinees die ik jarenlang heb kunnen eten. Vooral de droge brokken die ze me hier voorschotelen vond ik in het begin niet te pruimen en weigerde ik te eten. Ze zeggen alleen dat het beter voor me is en dat ik dan niet zo snel weer last krijg van mijn gebit. Ik heb dan ook maar een compromis gesloten met de medewerkers hier, door brokken te eten zolang ze het mengen met kattenvoer.”

Vrijheid

De vrijheid mis ik inmiddels wel, dus vandaar dat ik nu op zoek ben naar een nieuwe plek waar ik uiteindelijk weer lekker de buurt kan gaan verkennen. Ook zoek ik een baas die niet teveel aan me wil zitten. Wanneer ik daar zelf behoefte aan heb, kom ik echt wel naar je toe voor aandacht. Als ik die aandacht vervolgens weer beu ben, geef ik dit subtiel aan, maar dan moet je wel echt luisteren. Zo niet? Tja, wie niet luisteren wil…”

Is het een match?

“Ben jij iemand die ervaring heeft met kattengedrag, mij lekker kat wil laten zijn en er geen problemen mee heeft om iedere dag medicijnen voor me klaar te zetten? Neem dan snel een kijkje op mijn profiel, vul het aanmeldformulier in en hopelijk kunnen we binnenkort kennismaken.”

Lees ook:

patrick en tamara

Bredanaar Patrick is nierpatiënt: ‘Ik wil mijn vrouw en kinderen niet alleen achterlaten’

Het leven van Patrick van der Linde (39) stond op zijn kop nadat hij op zijn zeventiende te horen kr...

Suzie heeft een witbuikegel als huisdier: ‘Het tam maken vraagt veel geduld’

Wat doe je als je allergisch bent voor honden en katten, maar wél heel graag een huisdier wilt? Suzi...

Pluizige honden, schattige katten en zelfs een egel: deze Bredase huisdieren hebben Instagram

Bredanaars en hun liefde voor huisdieren ❤️. We vroegen aan jullie: welk Bredaas huisdier heeft een ...

Meer over

Dieren

adv.