Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Baasje gezocht: April werd als kitten gevonden door een hond

Door Daphne Geelink 9 november 2020

Bij Dierenopvangcentrum Breda zitten allerlei honden en katten die een nieuw thuis zoeken. Zo ook April: deze jonge kat zit voor de tweede keer in het asiel van de Parel van het Zuiden. Heb jij misschien een plekje voor haar?

April stelt zichzelf even aan je voor: “Hallo daar, ik ben eindelijk klaar om te verhuizen! Ook al vind ik dat superspannend en moet ik nog hard werken aan mijn aaibaarheidskills, ik heb er zin in.”

Beste vrienden met een hond

Toen April nog een kitten was, werd ze gevonden door de hond van haar eerste eigenaar. “Mijn navelstreng hing nog aan mij en de hond hield me warm. Daar was ik dan ook heel erg goed bevriend mee. We liepen graag samen in de tuin rond. Honden zijn dus geen probleem voor mij.”

Tekst loopt door onder foto.

Foto: Dierenopvangcentrum Breda

Te druk

“Vorig jaar zat ik ook een tijdje in het asiel en begin dit jaar verhuisde ik naar een mooie bovenwoning. Helaas had ik het daar niet naar mijn zin: het was buiten veel te druk, er waren veel mensen en er was veel geluid. Ik heb me toen best misdragen. Ik wilde niet meer dat iemand aan me zat en door het lawaai wilde ik ook niet meer de deur uit. Daarom ben ik in april (what’s in a name) teruggebracht.”

Overweldigend

“Toen ik hier terugkwam, was het voor mij heel overweldigend. Ze waren zelfs bang voor me hier, omdat ik zo af en toe tikken uitdeelde.” Het personeel van Dierenopvang Breda koos voor therapie: het bleek dat April een steady dagritme nodig had, waardoor ze beter in haar vel kwam te zitten. “Het helpt mij dus heel erg als je elke dag ongeveer hetzelfde doet.”

Is het een match?

Heb jij een fijn stabiel thuis voor April? Neem dan contact op met Dierenopvangcentrum Breda. Hier vind je alvast meer informatie over haar.

Lees ook:

chollo baasje gezocht

Baasje gezocht: Chollo’s vorige baasje had geen tijd meer en nu zoekt hij een nieuw thuis

Overweeg je om een hond of kat in huis te nemen? Kijk dan eerst eens in het asiel, want daar zitten ...

Baasje gezocht: 3 x deze honden zitten in het asiel in Breda

Ieder dier verdient een fijn thuis, toch? Helaas zijn er nog altijd honden en katten die in het asie...

Iris bezorgt kaasboxen bij je thuis in Breda: ‘Je mag mij voor elke kaas wakker maken’

Iris Schot (23) is een echte kaasliefhebber. Ze werkte een lange tijd bij sterrenrestaurants, waar h...

Meer over

Dieren

adv.