Baasje gezocht: 11 x deze lieve honden en katten zitten in het Bredase dierenasiel

Op zoek naar een trouwe viervoeter of spinnende kater? Ga dan eens naar het Bredase dierenasiel! De voordelen van een asieldier zijn eindeloos: je weet al veel over het karakter van het beestje, het is een stuk goedkoper en je maakt de hond of kat ook nog eens heel gelukkig. Overtuigd? Deze honden en katten wachten op je in het Dierenopvangcentrum Breda.

Jara (3)

Jara is een kruising Stafford x Bulldog en in de opvang terechtgekomen, omdat de eigenaar niet meer voor haar kon zorgen.

Deze meid is volgens het opvangcentrum een krachtpatser met een zacht randje. Ze is namelijk erg lief naar mensen toe en houdt van aandacht. Knuffelen kan deze meid als de beste! Jara reageert niet goed op andere honden en het opvangcentrum is op zoek naar een eigenaar die hier verantwoordelijk mee omgaat.

Wil je meer weten over Jara? Klik dan hier >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Breda

Buddy (7)

Buddy staat altijd te springen (dit kan ook tegen je aan zijn) als hij mee mag wandelen of ravotten op een speelweide. Als hij erg druk is, kan Buddy ook wat hapgedrag vertonen. Je kunt hem volgens het asiel afleiden met een speeltje of wat lekkers.

Buddy kan alert richting auto’s reageren en er naartoe willen gaan, maar ook hierin is hij te sturen. Omdat hij bij zijn vorige baas in een rustig omgeving woonde, zoekt het opvancentrum weer een soortgelijke situatie voor hem. Buddy is zeker geen stadsjongen, dat is voor hem te druk, maar een rustige woonwijk zou wel een optie kunnen zijn.

Meer weten over Buddy? Klik dan hier >>>

Foto: dierenopvangcentrum Breda

Theo (8)

Theo is een rustige kater. Hij is in het begin terughoudend, maar als je hem rustig benadert, komt hij daarna zelf naar je toe.

Theo zoekt een huisje waar hij vanuit een heerlijk mandje naar de wereld om hem heen kan kijken. Soms ligt hij met zijn voorpoten opgevouwen naar de zijkant ligt zoals de vleugels van een kip. Het opvangcentrum noemt hem daarom dan ook liefkozend Chicky. Ook heeft hij een heerlijke doorleefde miauw.

Meer weten over Theo? Klik dan hier >>>

Foto: Dierenopvancentrum Breda

Mister (2)

“Mister is een knappe kater van twee jaar oud”, zegt het dierenopvangcentrum Breda. Deze jongen is alleen op straat gevonden en is niet meer opgehaald door zijn eigenaar. Mister vindt een kroel fijn, maar kan in het begin een beetje de kat uit de boom kijken. Het opvangcentrum verwacht dat hij na een gewenningsperiode een leuk maatje voor het leven is.

Meer weten over Mister? Klik dan hier >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Breda

Jazzy (3)

Jazzy is een erg vrolijke maar drukke meid. Deze dame heeft genoeg energie en kan hoog springen, ook tegen je aan.

Ze houdt erg van spelen. Een trekspel doen of even achter een bal aan rennen vindt ze geweldig. Het terugbrengen van de bal lukt echter nog niet altijd. Jazzy is snel afgeleid en heeft sowieso nog veel te leren. De basiscommando’s kent ze namelijk nog niet voldoende. Het dierenopvangcentrum raadt haar nieuwe baasje dan ook aan om met haar naar een diervriendelijke hondenschool te gaan.

Meer weten over Jazz? Klik dan hier >>>

Foto: dierenopvangcentrum Breda

Shiva (6)

Shiva is de grootste kroeldoos die er is, ze zit het liefst bij je op schoot en is dol op aandacht. Soms kan ze bij een eerste kennismaking wat voorzichtig zijn met het maken van contact met nieuwe mensen maar gelukkig is dit al snel voorbij zodra ze merkt dat er kroeltjes te halen vallen.

Shiva houdt van spelen en snuffelen. Ze zet graag haar neus aan het werk en wordt heel enthousiast van snuffel- en denkspelletjes. Soms vindt ze het ook leuk om achter een bal aan te gaan of een trekspel te doen.

Lees hier meer over Shiva>>>

Foto: dierenopvangcentrum

Karyna (7)

Deze lieve dame is bij het dierenopvangcentrum in Breda gevonden, maar niet meer opgehaald door haar eigenaar. Karyna kan in het begin wat terughoudend zijn, maar vindt een kroel fijn. Het opvangcentrum weet verder niet veel van Karyna, maar ze zou het fijn vinden om ook buiten een blokje om te kunnen lopen.

Lees hier meer over Karyna >>>

Foto: dierenopvangcentrum

Toby (5)

Toby kwam bij het opvangcentrum, omdat hij veel stress had door de komst van een kindje het baasje. Het opvangcentrum zoekt voor hem een nieuw huisje, zonder kleine kinderen waar hij veel ruimte heeft. Het liefst gaat hij naar buiten (mag ook een kattenren zijn of een groot afgezet balkon). Toby heeft tijd nodig om te wennen en houdt van zijn rust. Het opvangcentrum raadt een aparte kamer aan waar hij zich kan terugtrekken en van waaruit hij het huis mag verkennen.

In het verleden heeft Toby last gehad van blaasgruis en stress. Om deze reden krijgt hij C/D brokken van het merk Hill’s.

Lees hier meer over Toby >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Breda

Herman (3)

Maak kennis met herder Herman. Deze knappe Mechelse herder is 3,5 jaar oud en had geen moeite om mensen verliefd op hem te laten worden. Zo werd hij al meerdere keren geadopteerd, maar door omstandigheden keerde hij telkens in dierenopvangcentrum in Breda. Nu is Herman op zoek naar naar een nieuw, lief baasje.

De laatste keer dat Herman een baasje vond, moest hij weg vanwege een andere hond. De andere viervoeter begon te puberen en te puberen en nog meer te puberen en vond Herman ineens niet meer zo lief. Daarnaast mocht er niet meer geknuffeld worden met Herman. Daar werd namelijk jaloers op gereageerd door de andere hond en delen was er dus niet meer bij.

Meer weten over Tony en Lisa? Klik dan hier >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Breda

Sasha

Sasha is in een slechte conditie als vondeling bij het dierenasiel binnengekomen. Ze was erg mager en het was duidelijk te zien dat Sasha in het verleden pups heeft gehad.

Sasha vindt wandelen heerlijk en dat doet ze ook lekker op haar gemakje. Ze loopt netjes aan de lijn en ook op soortgenoten reageert ze prima.  Als ze weet dat er eten voor haar klaarstaat, kan deze dame wel sterk zijn. Sasha kan een beetje onstuimig uit de hoek komen. Ze neemt graag dingen in haar bek en dat hoeft niet altijd alleen een speeltje te zijn. Ook een kussen moet het af laten weten als Sasha er mee bezig is. Het dierenasiel is op zoek naar een huis waar een tuin aanwezig is, zodat Sasha voldoende ruimte heeft om te spelen.

Meer weten over Sasha? Klik hier >>>

Foto: dierenopvangcentrum Breda

Boris (11)

Opa Boris is in mei 2022 in het opvangcentrum gekomen nadat zijn eigenaar overleed. Zijn bijnaam heeft deze Jack Russel terriër te danken aan zijn leeftijd: hij is inmiddels namelijk al ruim 11,5 jaar. Deze oudere vent is in juli geadopteerd en helaas is hij teruggekomen wegens verschillende bijtincidenten.

Het feit dat Boris al wat jaartjes op teller heeft staan, is niet af te zien aan hem. Hij voelt zich nog steeds een jonge god! Hij wandelt erg graag en snuffelt er dan naar hartenlust op los. Oké, hij zal daarna wel even een dutje moeten doen, maar voor zijn leeftijd is Opa Boris nog erg fit.

Lees hier meer over Boris >>>

Foto: Dierenopvangcentrum Breda

Nieuw maatje gespot?

Neem dan contact op via e-mail met Dierenopvangcentrum Gouda. Bij interesse kun je uitsluitend reageren via [email protected]

Meld hierbij je:

 • Naam en Telefoonnummer
 • Gezinssamenstelling en leeftijden van de gezinsleden
 • Zijn er andere dieren in huis en zijn deze katten gewend? En wat zijn de leeftijden?
 • Heb je een balkon of een tuin waar de kat op of in mag?
 • Welke tijd en dagen ben je beschikbaar?
 • Ga je binnenkort met vakantie?

Dierenopvangcentrum Breda e.o.

4,3
(475)

Oude Baan 60, 4825 BL Breda

Nu gesloten

Meer informatie

Lees ook…

Meer in deze categorie

Dieren

Ga naar “Baasje gezocht voor kat Gerry: ‘Ze heeft een speels karakter’”

Baasje gezocht voor kat Gerry: ‘Ze heeft een speels karakter’

Ga naar “Buddy’s eigenaar emigreerde: ‘De hond kon niet mee en zit nu in de Bredase opvang’”

Buddy’s eigenaar emigreerde: ‘De hond kon niet mee en zit nu in de Bredase opvang’

Ga naar “Baasje gezocht: lieve hond Jara wacht al jaar op baasje”

Baasje gezocht: lieve hond Jara wacht al jaar op baasje

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “AH Witte druiven pitloos 500 gram en Sable blauwe druiven pitloos 400 gram van € 5,58 voor € 2,79”

AH Witte druiven pitloos 500 gram en Sable blauwe druiven pitloos 400 gram van € 5,58 voor € 2,79

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker lingerie bij Naron”

Verkoopmedewerker lingerie bij Naron

 • Naron
 • Parttime

Topper

Ga naar “Gastheer/Gastvrouw Bourgondische Zaken”

Gastheer/Gastvrouw Bourgondische Zaken

 • KWEEKERS
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Warehouse employee”

Warehouse employee

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker binnendienst”

Medewerker binnendienst

 • Olympia
 • Parttime
Ga naar “Operator”

Operator

 • Pro Industry
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Carnaval in Kielegat”

Carnaval in Kielegat

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Creatieve workshop Magische maskerade”

Creatieve workshop Magische maskerade

 • 11 februari 2023
Ga naar “Kantje Boord”

Kantje Boord

 • Van 16 feb t/m 23 feb
Ga naar “Carnavalsbingo Buurthuis Geeren-Noord”

Carnavalsbingo Buurthuis Geeren-Noord

 • 19 februari 2023
Ga naar “Belcrum Bios: See How They Run”

Belcrum Bios: See How They Run

 • 14 februari 2023