Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaat carnaval 2021 in ’t Kielegat door? Dat hangt hier vanaf

Door Jennifer da Graça 23 oktober 2020

Het houdt de gemoederen al even bezig: gaat carnaval 2021 in ’t Kielegat door of niet? Corona gooide tijdens de festivalzomer van 2020 al meer dan genoeg roet in het eten en ook dit najaar beleven we nagenoeg zonder evenementen of uitgaan. 

De gemeente Breda, de Bredase horeca én Stichting Kielegat hebben deze week overlegd over de doorgang van het mooiste feestje van het jaar.

De beslissing

De drie bovengenoemde partijen hebben besloten dat het Kielegatse carnaval alleen plaatsvindt binnen de regels en mogelijkheden die op dat moment gelden. De nieuwe coronaroutekaart, die onlangs is gepubliceerd, is hiervoor het uitgangspunt. Óf en hoe carnaval doorgaat, hangt dus af van de coronasituatie.

Grote mensenmassa’s

De routekaart is verdeeld in verschillende risiconiveau’s. Bij al deze niveau’s is de registratieplicht van kracht, ook tijdens carnaval. Hierdoor hoeven Bredase carnavalsvierders niet bang te zijn voor een grote stroom aan mensenmassa’s.

Buitenactiviteiten

“Met een geldende registratieplicht worden buitenactiviteiten als de Grote Optocht en Hossen op De Markt niet mogelijk. Hier kunnen we op dit moment de gezondheid van alle carnavalsvierders niet garanderen, we kijken daarom naar andere activiteiten. Mochten de ontwikkelingen hierin veranderen, dan zijn wij altijd in staat snel te schakelen naar wat mogelijk is”, aldus Luciën Verhoef, voorzitter van Stichting Kielegat. Honderden enthousiaste vrijwilligers staan klaar om binnen de huidige maatregelen de stad toch een carnavaleske sfeer te geven. Ook zijn er meer dan genoeg plannen voor een aantal beheersbare carnavalsbelevenissen en zelfs online mogelijkheden om te kunnen meegenieten.

En wat gebeurt er op 11-11?

Iets waar menig Bredanaar zich nú mee bezighoudt: kunnen we wel de Grote Markt op met de elfde van de elfde? Stichting Kielegat laat weten dat de alternatieve viering en de bekendmaking van de nieuwe hoogheid online plaatsvindt. BredaNu gaat de feestelijkheid uitzenden. Aan de hand van de nieuwste maatregelen is Stichting Kielegat nog de puntjes op de ‘i’ aan het zetten voor alles rond is.

Lees ook:

André Hazes jr. was in Breda: dit kwam hij doen

Fans van 'de zoon van' en volkszanger André Hazes Jr. konden dinsdag 20 oktober hun idool zomaar teg...

[VIDEO] Even terugblikken: 3 x door deze Bredase straten reden vroeger treinen en trams

Wanneer je van het ene punt in Breda naar het andere wilt reizen, kun je gebruik maken van het openb...

Baasje gezocht: 3 x deze honden zitten in het asiel in Breda

Ieder dier verdient een fijn thuis, toch? Helaas zijn er nog altijd honden en katten die in het asie...

adv.