Dit moet je weten over Klûnen 2019

Door Annemijn Heijstek 21 januari 2019

Volgens velen nóg leuker dan carnaval zelf: de Bredase Klûntocht. Dit fijne feestje staat weer voor de deur en daarom zetten wij op een rijtje wat je allemaal moet weten. Alaaf!

De Bredase Klûntocht is traditiegetrouw drie weken voor carnaval. Klûnen valt op zondag 10 februari en het wordt niet zomaar een editie want we vieren dit jaar een jubileum: het is de 2 x 11e editie!

De Klûntocht start om 13.30 uur. Tijdens de Klûntocht ga je langs verschillende cafés op en rond de Grote Markt die zijn omgedoopt tot de elf Friese steden. In deze cafés kun je een stempeltje halen op je klûnkaart. De tocht is om 18.00 uur afgelopen en dan kun je je volle kaart in de Frieslandhal inruilen voor het een uniek klûnkruisje. De tocht wordt afgesloten met de prijsuitreiking op de Grote Markt, waar prijzen worden uitgereikt aan de leukst verklede deelnemer, groep of café. Omdat het klûnen al jaren een gigantisch succes is, zijn er 14 ‘Friese bezienswaardigheden’ aan de Klûntocht gevoegd. In totaal kun je dus feesten bij 26 plaatsen.

Voorverkoop

Net zoals vorig jaar kun je alleen kaarten halen in de voorverkoop. Deze is op 1 februari bij Café De Bruine Pij. Vanaf 19.00 uur kun je de kaarten kopen en dit duurt totdat de kaarten op zijn. De kaarten kosten €5,- per stuk. De opbrengst van de kaarten wordt geschonken aan een goed doel. Dit jaar is dat de Grote Kerk.

Na klûnen mogen we gelukkig weer naar iets moois uitkijken:

carnaval 2019 in Breda kielegat

Dit moet je weten over carnaval 2019 in Breda

Nog een paar dagen wachten, en dan staat het allerleukste feestje van het hele jaar weer voor de deu...

adv.