Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze wegen zijn afgesloten tijdens carnaval 2020 in Breda

Door Daphne Geelink 14 februari 2020

Let op: tijdens carnaval 2020 zijn meerdere wegen in Breda afgesloten. Dit komt grotendeels door de optochten in de omgeving. Op welke plekken kun je niet komen met de auto, fiets, step en driewieler? Dat lees je in dit artikel.

In Breda zijn meerdere optochten dit jaar. De Grote Optocht van Breda is op 24 februari, maar daarnaast heb je ook een stoet in de Haagse Beemden op zaterdag en de Brakkensliert op zondag.

KBS De Zandberg

Op vrijdag 21 februari is dit jaar de optocht van KBS De Zandberg en dit heeft invloed op meerdere straten.

Betrokken straten: Tulpenstraat, Hyacintplein, Wethouder Romboutsstraat en Zandberglaan.

Giegeldonkse Optocht – Haagse Beemden

De Giegeldonkse Optocht zal op zaterdag 22 februari door de straten van de wijk Kievitsloop rijden. De Donk is die dag tot ongeveer 17.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid.

Betrokken straten: Donk, Hondsdonk, Brandebeemd, Noortberghmoeren, Somerweide, Cannaertserf en Vekenoord.

Broeketocht – Blauwe Kei en Ginneken

Ook de Broeketocht in de wijken Blauwe Kei en Ginneken is op zaterdag 22 februari. De Ginnekenweg is afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit duurt van 13.00 tot 15.30 uur.

Betrokken straten: Erasmusweg, Lange Bedde, Noutenhof, Groene Woud, Valkenierslaan, Valkeniersplein, Dillenburgstraat, Ginnekenweg, Ginnekenmarkt, Raadhuisstraat, Viandenlaan.

’t Aogje – Princenhage

Tijdens carnaval in Breda zijn ook wegen in Princenhage afgesloten voor doorgaand verkeer. De Grote Optocht van ’t Aogje is op zondag 23 februari en dan zullen de wegen onbegaanbaar zijn van 12.00 tot 17.00 uur.

Betrokken straten: Dreef, Esserstraat, Haagweg, Haagsemarkt, Doelen, Leerlooierstraat, Ambachtenlaan, Nieuwe Heilaarstraat.

’t Kielegat – binnenstad

De Brakkensliert is op zondag 23 februari en dat betekent dat de binnenstad van 13.00 tot 16.00 is afgesloten voor verkeer. De tocht gaat vooral door het centrum. De wagens starten in de Haven en lopen via Oude Vest richting het Chassé Theater. Die wegen zijn afgesloten.

De Grote Optocht van ’t Kielegat is de dag erna: op maandag 24 februari. Ook dit betekent hinder in en rondom het centrum.

Betrokken straten: Boschstraat, Vlaszak, Kloosterplein, Oude Vest, Keizerstraat, Van Coothplein, Ginnekenstraat, Houtmarkt, Halstraat, Grote Markt, Reigerstraat, Vismarktstraat, Adriaan van Bergenstraat, Prinsenkade, Haagdijk, Nieuwe Haagdijk, Ridderstraat, Kerkplein, Haven, Karrestraat, Torenstraat.

Meer informatie over alle wegwerkzaamheden tijdens carnaval vind je hier.

Lees ook:

carnaval verboden carnavalsmotto 2020

Het carnavalsmotto van 2020 is bekend!

Helaas zit carnaval 2019 er al weer op. Wat ging het snel! Gelukkig hebben we nú al iets om naar uit...
carnaval breda 2020

Alle informatie over carnaval in Breda 2020 op een rij

De echte Kielegatters hebben hun mooiste outfit al klaarliggen voor carnaval in Breda. Een goede voo...
carnaval verboden carnavalsmotto 2020

Waarom was carnaval vroeger verboden in Breda?

Op vrijdag tik je zorgeloos je eerste biertjes achterover en als je het tot dinsdag volhoudt, zie je...

adv.