Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De aftrap van carnaval in ’t Kielegat: dit is er te doen op 11-11

Door Daphne Geelink 27 oktober 2020

Nog heel even en het carnavalsseizoen gaat van start. De aftrap is dit jaar niet met een grote gezellige mensenmassa in de binnenstad van Breda. Toch slaat Stichting Kielegat 11-11 niet zomaar over: jij kunt meedoen aan Kielegats Grôtste Elluf Elluf Sjoow.

Stichting Kielegat houdt een heuse quiz die live via BredaNu wordt uitgezonden. Het programma start om 19.30 uur. Meerdere teams beantwoorden vragen over carnaval in het algemeen, muziek en over ’t Kielegat zelf. Tussendoor treden artiesten en bekende Kielegatters op. Ook wordt de nieuwe hoogheid van ’t Kielegat gepresenteerd, die later op de avond de prijs uitreikt aan het winnende team.

Gevarieerd programma

Zelfs als je niet deelneemt aan de quiz, kun je kijken. “Met een greep uit de oude carnavalsbeelden bieden we een avond waar je vroeger voor thuis wilde blijven. Nostalgie ten top met een bakje chips, frisgewassen en met z’n allen in de pyjama op de bank. Nu niet in pyjama, maar in je favoriete carnavalsoutfit”, aldus Lucien Verhoef, voorzitter van Stichting Kielegat.

Zo doe je mee

Wil je als echte Kielegatter meedoen? Schrijf je dan voor 9 november om 11.11 uur in. Teams kunnen zich aanmelden op de website van Stichting Kielegat. De deelname is gratis en een team bestaat uit maximaal vier teamleden. De winnaar wordt op 11-11 rond 22.30 uur bekendgemaakt. Houd de socialmediakanalen in de gaten voor meer informatie, ludieke acties voor bonuspunten en voor een beetje voorpret.

Lees ook:

Gaat carnaval 2021 in ’t Kielegat door? Dat hangt hier vanaf

Het houdt de gemoederen al even bezig: gaat carnaval 2021 in 't Kielegat door of niet? Corona gooide...

Jaap en Pierre testten alle koffietentjes in het centrum van Breda: ‘Elke plek kreeg een score’

Stel, je wilt - als de horeca weer open is - met een vriend(in) bijkletsen in een koffietentje in he...

Mag dat: een alcoholvrij biertje kopen na 20.00 uur?

Je komt thuis na een lange dag werken en je enige wens is om op de bank te ploffen met een biertje. ...

adv.