Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carnaval 2020: op deze dag is de optocht in Breda

Door Daphne Geelink 10 december 2019

Heb je je outfit voor carnaval 2020 al gescoord? Zijn de kratten bier en flessen drank al ingeslagen? En heb je vooral je goede moed al bij elkaar geraapt? Ja? Mooi! Over een paar maanden is het zover. Dan staan we met z’n allen weer te hossen tijdens de optocht in Breda.

Heel Breda staat tijdens carnaval weer op z’n kop. De stad verandert voor vijf dagen in ’t Kielegat. En op maandag 24 februari vindt dan eindelijk de Grote Optocht plaats. Ook dit jaar belooft het weer één groot feest te worden. Kom jij kijken naar de prachtige wagens of sta je er misschien zelf op? Inschrijven doe je hier.

De route van de optocht

De route van de optocht is dit jaar als volgt: de grote en kleine wagens starten om 12.00 uur bij Café de Kopse Kant, aan het einde van de Haagdijk. De loopgroepen, paren en individuen starten iets later vanaf de Markendaalseweg. Vervolgens gaat de sliert over de Prinsenkade naar de Hoge Brug, waarna deze via de Vismarktstraat en Reigerstraat op de Grote Markt terechtkomt. Daarna komt de optocht nog langs de Houtmarkt, de Ginnekenstraat en het Van Coothplein. De stoet keert om naar de Keizerstraat, waarna via Oude Vest en Vlaszak de optocht eindigt in de Boschstraat.

Check hier een kaartje van de route.

Brakkensliert

Op zondag 23 februari trekt de Brakkensliert door ’t Kielegat. De kinderoptocht start zondag in de Haven en eindigt bij het Chassé Theater. Daar barst het Brakkenbal los met de prijsuitreiking. Voor de Brakkensliert kun je je vooraf aanmelden of op de dag zelf bij het startpunt aan de Haven.

Lees ook:

kluun

Raymond ‘Kluun’ van de Klundert: ‘Met carnaval voel ik me thuis in Breda’

Raymond van de Klundert, beter bekend als Kluun, komt uit Tilburg en woont al jaren in Amsterdam. To...
Carnaval Breda 2018

7 x de leukste carnavalskrakers van 2019 van ’t Kielegat

Nog héél even en het is weer tijd voor het allerleukste feestje van het jaar: carnaval. Alvast in de...
prins arie kielegat

Alaaf! De nieuwe Prins van ’t Kielegat is bekend

De echte carnavalsfanaten lieten zich niet tegenhouden door het druiligere weer op 11-11. Bredanaars...

Meer over

Carnaval Breda

adv.